Madonna inaugurează o şcoală de fete în Malawi

Madonna a revenit în Malawi, duminică, pentru a participa la ceremonia de inaugurare a unei şcoli de fete pe care fundaţia ei de caritate a construit-o în această ţară africană, de unde cântăreaţa a adoptat doi copii, informează accesshollywood.com.

64 afișări
Imaginea articolului Madonna inaugurează o şcoală de fete în Malawi

Madonna inaugurează o şcoală de fete în Malawi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un oficial al fundaţiei Raising Malawi, înfiinţată de Madonna, a declarat că renumita cântăreaţă americană a ajuns în Malawi duminică, la ora 12.30 GMT, cu o aeronavă ce aparţine companiei Ethiopian Airlines.

Madonna, în vârstă de 51 de ani, a sosit în Malawi însoţită de cei patru copii ai săi - Lourdes, Rocco, David şi Mercy.

La începutul acestui an, Madonna a adoptat-o din Malawi pe micuţa Mercy, după ce, în 2008, îl adoptase din aceeaşi ţară africană şi pe David, împreună cu fostul ei soţ, regizorul Guy Ritchie, cu care are şi un fiu biologic, Rocco. Madonna mai are o fiică biologică, Lourdes, rezultată din relaţia ei cu antrenorul de fitness Carlos Leon.

Aceeaşi sursă a declarat că Madonna va participa la ceremonia oficială de inaugurare a acestei şcoli de fete, ce va avea loc în cursul zilei de luni.

În Malawi, ţară în care jumătate din populaţie trăieşte cu mai puţin de un dolar pe zi, cel puţin 500.000 de copii şi-au pierdut unul sau ambii părinţi din cauza maladiei SIDA.

Prin fundaţia ei, "Raising Malawi", Madonna a construit un orfelinat ultramodern în localitatea Mchinji. Cântăreaţa americană a înfiinţat, totodată, Consol Home, un centru de zi pentru copii, care se ocupă de creşterea şi educaţia a 10.000 de micuţi ce trăiesc în satele din apropierea capitalei Lilongwe.

Guvernul local nu finanţează niciun orfelinat din această ţară săracă, toate sunt private, iar numărul acestora a ajuns la ordinul sutelor pentru o ţară care este doar puţin mai mare decât statul american New York.

Descrisă de numeroase ori drept "una dintre cele mai bune artiste pop ale tuturor timpurilor", numită şi "Queen of Pop (Regina Pop-ului)", Madonna este şi cea mai bine vândută cântăreaţă a secolului XX, potrivit Recording Industry Association of America, cu peste 200 de milioane de albume vândute în întreaga lume. În martie anul trecut, ea a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.

Pe 26 august, Madonna a concertat la Bucureşti, în Parcul Izvor, în cadrul turneului "Sticky and Sweet".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici