Madonna îşi relansează proiectul umanitar prin care va construi şcoli în Malawi

Cântăreaţa americană Madonna a anunţat, marţi, că îşi relansează proiectul umanitar prin care va construi şcoli în Malawi, cu ajutorul ONG-ului american BuildOn, pentru a evita un nou fiasco, precum cel înregistrat în 2011.

232 afișări
Imaginea articolului Madonna îşi relansează proiectul umanitar prin care va construi şcoli în Malawi

Madonna îşi relansează proiectul umanitar prin care va construi şcoli în Malawi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Acest proiect rămâne marea prioritate din viaţa mea şi sunt încântată de faptul că voi putea, cu ajutorul celor de la BuildOn, să îmi ţin promisiunea", a declarat artista americană într-un comunicat difuzat în numele ei de fundaţia Raising Malawi Academy for Girls.

"Am învăţat multe lucruri în ultimii ani şi sunt mai încrezătoare în şansa de a ne atinge obiectivul - de a-i instrui pe copiii din Malawi, în special pe fetiţe (...)", a adăugat Madonna, ale cărei eforturi umanitare din domeniul educaţiei au cunoscut multe obstacole în ultimul an.

Madonna a cumpărat un teren la Chinkhota, un sat din apropiere de capitala Lilongwe, unde a pus piatra de temelie, în aprilie 2010, a clădirii care ar fi trebuit să devină o şcoală pentru 500 de fete. Proiectul a fost anulat la începutul anului 2011.

Şcoala nu a fost construită, 3,8 milioane de dolari au dispărut în neant, iar întreaga afacere a căpătat o turnură dramatică, după ce angajaţi din Malawi au dat-o în judecată pe artista americană, pe care au acuzat-o că i-a concediat în mod abuziv.

Fundaţia artistei a fost vizată de o anchetă a fiscului american, iar fiscul din Malawi a început să analizeze condiţiile în care Madonna a cumpărat acel teren.

Alături de BuildOn, un ONG specializat în sprijin şcolar, care a construit în 20 de ani peste 400 de şcoli în Africa (Mali, Senegal, Malawi), Nicaragua, Nepal şi Haiti, Madonna speră ca proiectul ei umanitar african să îşi beneficieze de un nou început.

Madonna vrea să finanţeze construirea a 10 clădiri, mai mici decât cele prevăzute în proiectul iniţial, dar care vor putea să primească cel puţin 1.000 de elevi, în special fete.

BuildOn a construit deja 54 de şcoli primare în Malawi, una dintre cele mai sărace ţări din Africa. În Malawi, ţară în care jumătate din populaţie trăieşte cu mai puţin de un dolar pe zi, cel puţin 500.000 de copii şi-au pierdut unul sau ambii părinţi din cauza maladiei SIDA.

Prin fundaţia ei, Raising Malawi, Madonna a construit un orfelinat ultramodern în localitatea Mchinji. Cântăreaţa americană a înfiinţat, totodată, Consol Home, un centru de zi pentru copii, care se ocupă de creşterea şi educaţia a 10.000 de micuţi ce trăiesc în satele din apropierea capitalei Lilongwe.

Madonna a adoptat doi copii din Malawi: un băieţel, David Banda, în 2006, cu ocazia primei vizite pe care a făcut-o în această ţară, şi apoi o fetiţă, Mercy James, în 2009. Adopţia acesteia din urmă a declanşat o polemică puternică în Malawi referitoare la avantajul considerat ilegal de care a beneficiat vedeta americană, care a obţinut o accelerare a procedurii de adopţie, graţie situaţiei ei financiare şi a celebrităţii de care se bucură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici