Madonna, lăudată de preşedintele din Malawi pentru finanţarea unei unităţi de chirurgie pediatrică

Arthur Peter Mutharika, preşedintele Republicii Malawi, a salutat vineri acţiunile caritabile ale cântăreţei Madonna, mamă a doi copii adoptaţi din această ţară, care a fost recent de acord să finanţeze o unitate de chirurgie pediatrică în acest stat din sud-estul Africii.

79 afișări
Imaginea articolului Madonna, lăudată de preşedintele din Malawi pentru finanţarea unei unităţi de chirurgie pediatrică

Madonna, lăudată de preşedintele din Malawi pentru finanţarea unei unităţi de chirurgie pediatrică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Guvernul meu rămâne recunoscător pentru pasiunea Madonnei pentru această ţară", a declarat Arthur Peter Mutharika, preşedintele Republicii Malawi, în cadrul unei scurte conferinţe de presă, susţinute alături de cântăreaţa americană.

"O pasiune pentru Malawi, care este îndreptată mai ales spre sărăcia şi dificultăţile prin care trec orfanii şi copiii vulnerabili, graţie programului său «Raising Malawi»", a mai spus Mutharika.

Cântăreaţa pop, care a fost primită în Malawi ca o vedetă, după ce, în trecut, relaţiile dintre ea şi predecesorul lui Mutharika, Joyce Banda, fuseseră foarte reci, a ajuns miercuri în această ţară, pentru o vizită de o săptămână. Madonna este însoţită în această vizită de Mercy James şi David Banda, cei doi copii adoptaţi de artistă din această ţară africană.

Madonna a vizitat joi spitalul Queen Elizabeth Central din Blantyre, unde fundaţia sa, Raising Malawi, vrea să finanţeze construirea unei unităţi de chirurgie pentru copii, cu 50 de paturi.

Noua secţie a spitalului va permite "dublarea numărului de intervenţii pentru copii şi va fi prima unitate de terapie intensivă pediatrică", potrivit lui Sarah Ezzy, directoarea Fundaţiei Raising Malawi.

Accesul la servicii medicale spitaliceşti este insuficient în Malawi, unde 40% dintre cei 15 milioane de locuitori trăiesc în sărăcie, cu doar un dolar pe zi. Republica Malawi este foarte dependentă de ajutoare externe, iar SIDA a făcut în această ţară aproape un milion de orfani.

Madonna, prezentată de cei din anturajul său drept cel mai important filnatrop din Malawi, a trebuit să anuleze în 2011 un proiect privind un colegiu pentru fete, care s-a transformat într-un fiasco politico-financiar, înainte de a se adresa unei asociaţii pentru a o ajuta să construiască şcoli sau săli de clasă.

Preşedintele Mutharika a felicitat-o, vineri, pe vedeta americană, pentru că şi-a ţinut promisiunea de a reveni în mod regulat alături de copiii săi adoptaţi în ţara lor natală. Madonna mai are doi copii, a căror mamă biologică este.

Considerată "una dintre cele mai bune artiste pop ale tuturor timpurilor", numită şi "Queen of Pop (regina muzicii pop)", Madonna este şi cea mai bine vândută cântăreaţă din secolul XX, potrivit Recording Industry Association of America, cu peste 300 de milioane de albume vândute în întreaga lume. În martie 2008, ea a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.

În august 2009, Madonna a concertat la Bucureşti, în cadrul turneului "Sticky and Sweet".

Cel mai recent album lansat de Madonna, al 12-lea din carieră, a fost "MDNA" (2012).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici