Madonna mărturiseşte că şi-a găsit propria cale spirituală prin Kaballah

Cântăreaţa americană Madonna, supranumită Regina muzicii pop, mărturiseşte, într-un articol pe care l-a scris pentru un cotidian israelian, că şi-a găsit propria cale spirituală prin Kaballah, cel mai important cult mistic derivat din iudaism.

54 afișări
Imaginea articolului Madonna mărturiseşte că şi-a găsit propria cale spirituală prin Kaballah

Madonna mărturiseşte că şi-a găsit propria cale spirituală prin Kaballah

Madonna a povesit într-un editorial scris pentru Yediot Ahronot, ziarul cu cel mai mare tiraj din Israel, că, atunci când se afla în apogeul carierei artistice, susţinând spectacole în faţa unor stadioane arhipline din întreaga lume, avea sentimentul că îi lipseşte ceva în viaţă. "Eram însărcinată cu fiica mea, acum 14 ani, când am înţeles că mi-am petrecut întreaga viaţă gândindu-mă doar la mine şi că, dintr-o dată, am devenit responsabilă şi faţă de altă fiinţă", scrie Madonna în ziarul Yediot Aharonot.

"Am fost crescută în tradiţia catolică şi tatăl meu era foarte credincios, dar nu am găsit în mine răspunsurile la întrebările despre sensul vieţii şi despre de ce trebuie oamenii să sufere", continuă cântăreaţa.

Astfel, Madonna mărturiseşte că această căutare spirituală a făcut-o să studieze yoga, budismul, taoismul, arta războiului, sanscrita, gnostica, pentru ca în final să ajungă la Kaballah care, din perspectiva sa, răspunde întrebărilor ei existenţiale.

Madonna şi-a luat numele evreiesc Esther în 2004, anul în care a participat la o întâlnire mistică ce a avut loc, timp de câteva zile, în Israel. Însă din perspectiva iudaismului ortodox, demersul cântăreţei este aproape sacrilegiu.

De fapt, Madonna nu s-a convertit niciodată la iudaism şi, chiar dacă ar face acest lucru, tradiţia i-ar nega dreptul de a studia Kaballah, acordat exclusiv bărbaţilor căsătoriţi de peste patru anişi care au studiat în acest timp Talmudul, baza legislaţiei religioase a iudaismului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici