Madonna şi-a invitat fanii să voteze pentru "musulmanul de culoare" Obama - VIDEO

Cântăreaţa Madonna i-a invitat pe fanii ei să voteze pentru "musulmanul de culoare" Barack Obama la alegerile prezidenţiale americane de pe 6 noiembrie, într-o înregistrare video realizată în timpul unui concert, ce a fost dată publicităţii în cursul zilei de marţi. .

251 afișări
Imaginea articolului Madonna şi-a invitat fanii să voteze pentru "musulmanul de culoare" Obama - VIDEO

Madonna (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Astăzi, este atât de surprinzător şi de incredibil când te gândeşti că avem un afroamerican la Casa Albă", spunea Madonna pe scenă, în faţa fanilor ei, după concertul pe care l-a susţinut luni seară, în capitala americană Washington. 

Madonna şi-a manifestat de mai multe ori sprijinul pentru preşedintele Barack Obama. "Sunteţi alături de mine?", întreba cântăreaţa, adresându-se spectatorilor ei, în faţa cărora a recunoscut că se simte puţin "ameţită".

"Atunci aţi face bine să votaţi pentru Obama, nu-i aşa?", a continuat ea, înainte de a adăuga: "La bine sau la rău, desigur, avem un musulman de culoare la Casa Albă. Nu e deloc ceva lipsit de importanţă! Asta înseamnă că încă mai există speranţă în această ţară".

Mai mult de o treime dintre alegătorii republicani cred că Barack Obama, primul preşedinte de culoare al Statelor Unite, este musulman, cu 18% mai mult decât în 2008, în condiţiile în care actualul preşedinte american este creştin, a dezvăluit centrul de cercetări Pew într-un sondaj publicat la sfârşitul lunii iulie. 

Din totalul celor 3.000 de electori (indiferent de simpatiile lor politice) interogaţi în iunie şi iulie, 17% cred că Barack Obama este musulman - cu 5 procente mai mult decât în 2008, potrivit aceluiaşi studiu. 

Barack Obama candidează pentru a fi reales în funcţia prezidenţială la alegerile din 6 noiembrie contra republicanului Mitt Romney.

Răspunzând valului de critici declanşat de înregistrarea video postată pe YouTube, conţinând declaraţia făcută de Madonna pe scenă, după concertul susţinut la Verizon Center din Washington, artista americană a dat publicităţii un comunicat, marţi, în care a spus că declaraţia ei despre religia lui Obama a fost o glumă.

"Am fost ironică acolo, pe scenă. Da, ştiu că Obama nu este musulman - deşi cunosc mulţi oameni din ţara aceasta care cred că el este musulman. Şi ce dacă ar fi? Ideea pe care încercam să o subliniez este aceea că un om bun este un om bun, indiferent de zeii la care se roagă. Nu îmi pasă care este religia lui Obama - şi nimănui din America nu ar trebui să îi pese de acest aspect", a adăugat cântăreaţa americană.

Descrisă de numeroase ori drept "una dintre cele mai bune artiste pop ale tuturor timpurilor", numită şi "Queen of Pop (regina muzicii pop)", Madonna este şi cel mai bine vândută cântăreaţă a secolului XX, potrivit Recording Industry Association of America, cu peste 300 de milioane de albume vândute în întreaga lume. În martie 2008, ea a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.

În august 2009, Madonna a concertat la Bucureşti, în cadrul turneului "Sticky and Sweet".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici