Madonna va pune piatra de temelie a unei şcoli pentru fete în Malawi

Cântăreaţa americană Madonna a ajuns în Malawi, unde va participa, marţi, la ceremonia prin care se va pune piatra de temelie a unei şcoli pentru fetele din acest stat african, au anunţat, luni, reprezentanţii fundaţiei care finanţează acest proiect de caritate.

36 afișări
Imaginea articolului Madonna va pune piatra de temelie a unei şcoli pentru fete în Malawi

Madonna va pune piatra de temelie a unei şcoli pentru fete în Malawi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit aceleiaşi surse, costul total al proiectului este de 15 milioane de dolari şi a fost suportat de fundaţia Raising Malawi, înfiinţată de artista americană.

Madonna a călătorit în Malawi însoţită de cei doi copii biologici - Rocco şi Lourdes - şi de cei doi copii adoptaţi din Malawi - David Banda şi Chifundo "Mercy" James.

Cântăreaţa a achiziţionat terenul pe care se va construi această şcoală, în octombrie 2009, în apropiere de capitala Lilongwe. Cursurile acestei şcoli vor fi frecventate de 500 de fete provenind din familii cu venituri modeste din cele 28 de districte ale acestui stat african.

Luni, Madonna a vizitat un sat în districtul Mchinji, la o distanţă de 120 de kilometri de Lilongwe, de unde l-a adoptat pe David Banda în 2006. Ea a fost însoţită în această vizită de economistul american Jeffrey Sachs, consilierul principal al secretarului general al Organizaţiei Naţiunilor Unite Ban Ki-moon şi fondator al proiectului Villages du Millenium care luptă pentru reducerea sărăciei.

Construcţia acestei şcoli pentru fete a provocat câteva nemulţumiri din partea celor 200 de locuitori expropriaţi din zonă, care au considerat că indemnizaţia recompensatorie în valoare de 360.000 de dolari, plătită de fundaţia Raising Malawi, era insuficientă.

În Malawi, ţară în care jumătate din populaţie trăieşte cu mai puţin de un dolar pe zi, cel puţin 500.000 de copii şi-au pierdut unul sau ambii părinţi din cauza maladiei SIDA.

Prin fundaţia ei, Raising Malawi, Madonna a construit un orfelinat ultramodern în localitatea Mchinji. Cântăreaţa americană a înfiinţat, totodată, Consol Home, un centru de zi pentru copii, care se ocupă de creşterea şi educaţia a 10.000 de micuţi ce trăiesc în satele din apropierea capitalei Lilongwe.

Guvernul local nu finanţează niciun orfelinat din această ţară săracă, toate sunt private, iar numărul acestora a ajuns la ordinul sutelor pentru o ţară care este doar puţin mai mare decât statul american New York.

Descrisă de numeroase ori drept "una dintre cele mai bune artiste pop ale tuturor timpurilor", numită şi "Queen of Pop (Regina Pop-ului)", Madonna este şi cea mai bine vândută cântăreaţă a secolului XX, potrivit Recording Industry Association of America, cu peste 200 de milioane de albume vândute în întreaga lume. În martie 2008, ea a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.

Pe 26 august 2009, Madonna a concertat la Bucureşti, în cadrul turneului "Sticky & Sweet".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici