Mahala Rai Banda a semnat cu casa de discuri Asphalt Tango Records

Trupa românească Mahala Rai Banda, formată din ţigani lăutari, a semnat un contract cu Asphalt Tango Records, urmând să lanseze un nou album în toamna acestui an, se arată pe site-ul casei de discuri berlineze.

38 afișări
Imaginea articolului Mahala Rai Banda a semnat cu casa de discuri Asphalt Tango Records

Trupa românească Mahala Rai Banda a semnat cu casa de discuri germană Asphalt Tango Records

În prezent, formaţia are programat un concert pe 16 mai, la festivalul belgian Kokopelli.

Potrivit Asphalt Tango Records, următorul turneu al trupei va avea loc la sfârşitul anului 2009 şi în 2010, după lansarea celui de-al doilea album. Primul album, "Mahala Rai Banda", a fost lansat în 2004, la Crammed Discs.

Mahala Rai Banda este o trupă de ţigani lăutari a cărei baze au fost puse de Aurel Ioniţă. Trupa abordează o serie de stiluri şi genuri muzicale, viorile şi acordeoanele fiind combinate cu alămuri. Muzica formaţiei este poziţionată între muzica lăutărească tradiţională şi cea de club, aşa numitul Balkan Beats.

Încă de la lansarea albumului lor de debut, reputaţia celor de la Mahala Rai Banda a continuat să crească la nivel internaţional. Formaţia a cântat mai bine de 200 de concerte în 26 de ţări, la festivaluri importante, dar şi în săli de concerte şi cluburi celebre.

Piesa "Mahalageasca" a fost inclusă pe coloana sonoră a filmului "Borat", precum şi în alte producţii cinematografice şi în diverse spoturi publicitare.

Primul lor album s-a clasat pe poziţia a treia a World Music Charts Europe.

Unele piese ale Mahala Rai Banda au fost remixate sau reinterpretate de Nouvelle Vague, Felix B (de la Basement Jaxx), Balkan Beat Box, DJ Click, Russ Jones, Shantel şi mulţi alţii.

Mahalageasca

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici