Mamaia: Câştigătorul concursului de acrobaţie aeriană, un căpitan de Boeing 757 - GALERIE FOTO

Câştigătorul FAI Mamaia - World Elite Aerobatic Formula, competiţie aviatică desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute deasupra plajei din staţiunea Mamaia, este spaniolul Castor Fantoba, căpitan pe Boeing 757 şi membru de zece ani al Lotului Naţional de Acrobaţie al Spaniei.

105 afișări
Imaginea articolului Mamaia: Câştigătorul concursului de acrobaţie aeriană, un căpitan de Boeing 757 - GALERIE FOTO

Mamaia: Câştigătorul concursului de acrobaţie aeriană, un căpitan de Boeing 757 (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Potrivit organizatorilor, Castor Fantoba are 43 de ani, este căpitan pe Boeing 757, instructor de zbor de acrobaţie, de zece ani membru al Lotului Naţional de Acrobaţie al Spaniei şi un concurent temut în toate competiţiile importante de gen. Pentru succesul obţinut deasupra plajei din Mamaia, el a fost premiat cu 10.000 de euro.

GALERIE FOTO

Pe locul al doilea în concurs s-a clasat rusoaica Svetlana Kapanina, de cinci ori campioană mondială, iar locul al treilea i-a revenit lui Zoltan Veres (Ungaria), care deţine recordul mondial pentru cel mai mare număr de tonouri efectuate succesiv, el câştigând şi premiul de popularitate.

Primul concurs de acrobaţie aeriană organizat vreodată în România sub egida Federaţiei Aeronautice Internaţionale, FAI Mamaia - World Elite Aerobatic Formula, s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute, în staţiunea Mamaia. Competiţia a fost organizată de celebrul pilot lituanian Jurgis Kairys şi de Regional Air Services - aerodrom Tuzla, cu sprijinul Primăriei Constanţa şi al Consiliului Judeţean Constanţa.

La întreceri, care au fost deschise de primarul Constanţei, Radu Mazăre, care a efectuat un salt cu paraşuta, de la o înălţime de 3.000 de metri, la punct fix, în tandem cu un instructor de la Aerodromul din Tuzla, au asistat mii de turişti, prezenţi pe toate plajele staţiunii. Probele de concurs ar fi trebuit să se întindă de-a lungul a două zile, sâmbătă şi duminică, dar, de teama ploii, au fost restrânse la o singură zi, cea de sâmbătă, după ce calificările de vineri fuseseră şi ele decalate mai multe ore tot din cauza condiţiilor meteo neprielnice.

De-a lungul întrecerii, piloţii şi-au demonstrat abilităţile prin executarea celor şase manevre acrobatice indicate de către organizatori pentru proba de acrobaţie cu program impus şi prin executarea programului liber. În plus, ei au fost obligaţi să respecte strict limitele de timp.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici