Marcel Azzola, acordeonistul care a cântat cu Piaf, Brel şi Greco, a murit

Acordeonistul Marcel Azzola, care a acompaniat în lunga sa carieră cântăreţi celebri precum Edith Piaf, Jacques Brel şi Juliette Greco, a murit la vârsta de 91 de ani, la Villennes-sur-Seine, Franţa, anunţă Le Figaro.

162 afișări
Imaginea articolului Marcel Azzola, acordeonistul care a cântat cu Piaf, Brel şi Greco, a murit

Marcel Azzola, acordeonistul care a cântat cu Piaf, Brel şi Greco, a murit

Muzicianul, care a devenit cunoscut prin apariţiile sale pe scenă alături de marile nume ale cântecului francez de după Al Doilea Război Mondial, era o figură legendară a cartierului Menilmontat din Paris.

Născut într-o familie cu ascendenţă italiană, muzicianul a fost decorat cu Ordinul Artelor şi Literelor în grad de Comandor.

Azzola era cunoscut şi pentru că la el se referă versul "Chauffe, Marcel!" ("Cântă, Marcel") din piesa "Vesoul", interpretată de Jacques Brel.

Marcel Azzola a încetat din viaţă în urma unui stop cardiac. Alături de el s-a aflat până în ultima clipă, Lina Bossati, partenera sa de scenă şi de viaţă. "L-a lăsat inima", a confirmat aceasta pentru presa franceză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici