Martin Sheen şi fiul său, împreună pe marile ecrane

Actorul american Martin Sheen şi fiul său, actorul şi regizorul Emilio Estevez, vor realiza un lungmetraj despre anticul drum al pelerinilor din nordul Spaniei, către oraşul Santiago de Compostela, potrivit anunţului oficialităţilor spaniole.

15 afișări
Imaginea articolului Martin Sheen şi fiul său, împreună pe marile ecrane

Actorul Martin Sheen (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sheen şi fiul său au prezentat acest proiect preşedintelui guvernului regiunii Galiţia, Emilio Perez Tourino, în cadrul unei întrevederi ce a avut loc la Madrid.

"Filmările pentru acest lungmetraj, a cărui acţiune se va desfăşura în Santiago şi în câteva zone de pe coasta Galiţiei, vor începe înainte de debutul sezonului estival", a declarat guvernul galiţian.

Sheen, al cărui tată provine din Galiţia, o regiune din apropierea Portugaliei, cu un relief accidentat şi locuită în principal de pescari, speră să folosească actori şi producători locali pentru a realiza acest film.

În timpul întrevederii cu Tourino, actorul american şi-a exprimat "dorinţa de a şterge o mai veche datorie" faţă de regiunea natală a tatălui său, considerând că "un film ar fi cea mai bună cale de a face acest lucru".

În prezent, drumul pelerinilor, "El Camino de Santiago", începe din munţii Pirinei, din apropierea graniţei dintre Spania şi Franţa, şi se încheie la catedrala din Santiago de Compostela, locul în care credincioşii susţin că se află rămăşiţele Sfântului Iacob.

Această catedrală a atras milioane de credincioşi din toată lumea, începând din Evul Mediu.

Unii dintre credincioşi poartă şi astăzi mantia tradiţională a pelerinilor, un toiag lung şi o pălărie decorată cu cochillii de scoici, simbolul Sfântului Iacob, venerat peste tot în acest oraş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici