Masacrul din Orlando: Lady Gaga citeşte numele şi vârstele victimelor masacrului la comemorare

Lady Gaga a participat luni seară la o comemorare a victimelor atacului terorist din Orlando, ce s-a soldat cu moartea a cel puţin 50 de persoane. După ce a vorbit în memoria celor morţi, în faţa miilor de oameni strânşi la priveghi, Lady Gaga a citit numele şi vârstele victimelor cu lacrimi în ochi.

652 afișări
Imaginea articolului Masacrul din Orlando: Lady Gaga citeşte numele şi vârstele victimelor masacrului la comemorare

ATACUL terorist din Orlando: Lady Gaga citeşte numele şi vârstele victimelor masacrului la comemorare

"Este un atac împotriva umanităţii...Este un atac împotriva tuturor", a spus Lady Gaga în speech-ul pe care l-a ţinut în faţa a mii de oameni ce se strânseseră la comemorare, relatează The Hollywood Reporter.

Lady Gaga a participat la o comemorare publică a victimelor atacului terorist din clubul de noapte gay din Orlando, Florida. Priveghiul public s-a desfăşurat la City Hall din Los Angeles, luni seară. După ce a vorbit mulţimii, Lady Gaga a citit numele şi vârsta celor 49 de victime ce au murit în urma atacului terorist armat din clubul de noapte din Orlando, sudul statului american Florida.

"Nu mă pot abţine să simt acest val imens de ură, ca orice crimă de prejudiciu, aceasta este o crimă împotriva umanităţii.", a spus Gaga la comemorarea de luni de la City Hall, Los Angeles. Cântăreaţa a adăugat: "În această seară mă alătur vouă, ca orice fiinţă umană, în pace şi sinceritate, cu responsabilitate şi solidaritate să plâng moartea acestor oameni inocenţi şi frumoşi."

Lady Gaga a izbucnit în lacrimi în timp ce se adresa mulţimii: "Nu voi lăsa revolta şi furia să-mi umbrească năzuinţa apropiaţilor de a-i onora pe cei care au murit", a mai spus Gaga, adăugând că "victimele sunt şi pierderi imense pentru comunitatea LGBT".

City Hall din Los Angeles a fost iluminată în culorile curcubeului, simbol al comunităţii LGBT şi Corul Gay Men’s Chorus of Los Angeles a omagiat victimeler intonând cântecul "True Colours".

Cel puţin 50 de persoane au murit şi 53 au fost transportate la spital, duminică, în urma unui atac armat la un club de noapte din Orlando, sudul statului american Florida, potrivit şefului poliţiei din Orlando, citat de Associated Press.

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atacul armat din clubul de noapte din Orlando, soldat cu 50 de morţi şi 53 de răniţi, potrivit ultimului bilanţ, printr-un comunicat postat de agenţia grupării, Amaq, citată de Reuters.

"Atacul armat care a vizat un club gay din oraşul Orlando din statul american Florida, soldat cu peste 100 de morţi şi răniţi a fost comis de un luptător Stat Islamic", se arată în revendicarea postată pe agenţia Amaq.

Bilanţul victimelor ucise în clubul din Orlando a ajuns la 50. Alte 53 de persoane sunt rănite, informează CNN. Autorităţile spun că este "cel mai sângeros atac armat în masă din istoria SUA".

Potrivit poliţiei, suspectul se numeşte Omar Mateen. El este cetăţean american, dar părinţii lui sunt afgani. Autorităţile cred că Omar Mateen făcea parte dintr-o mişcare islamistă radicală şi că era "un terorist care avea drept ţinte persoane homosexuale".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici