Video Maşină din trecut cu alt viitor: Povestea Daciei 1300, abandonată de bunic şi transformată de nepot într-o „bijuterie pe roţi”

  • Maşina a fost modificată de un adolescent din Craiova, care a investit peste patru mii de euro în dotări
  • Dacia 1300 are deschidere cu comandă vocală, buton de pornire şi senzor de parcare pentru mersul cu spatele
  • Maşina a fost câştigată la CEC şi a fost fabricată în 1977
695 afișări

“Prin apăsarea unui buton pe telefon o putem deschide, o putem închide. La fel, prin comandă vocală: <<Dacie, deschide!>>”

Mihnea are 18 ani şi de 5 ani a tot îmbunătăţit performanţele maşinii pe care bunicul său o abandonase. Transformarea atrage acum privirile tuturor.

“Este actuală. Este la fel de sigură sau de nesigură cum a fost şi-n prima zi, dar este o maşină care, în momentul de faţă, atrage multe priviri pe stradă”, spune Mihnea Dinică.

Dacia 1300 a fost câştigată la CEC de bunicul lui Mihnea în 1977. Folosită pentru treburi gospodăreşti, maşina a devenit azi o bijuterie. 

“În fiecare toamnă culegeam via cu această maşină. Câte 10 saci, asta însemnând în jur de 300 de kilograme, veneam din câmp, de la o distanţă de 6 kilometri, drum de ţară”, povesteşte Gheorghe Dinică, proprietarul maşinii.

Pasiunea l-a costat pe Mihnea aproape 4 mii de euro. Însă plăcerea de a conduce o maşină în pas cu tehnologia este mai mare decât efortul financiar. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici