Maşina pilotată de Michael Schumacher, dezmembrată şi transformată în operă de artă - FOTO

Maşina Mercedes GP W01, pe care Michael Schumacher a condus-o în sezonul trecut, a fost dezmembrată, iar componentele sale au fost expuse într-o galerie de artă, suspendate de tavan, informează dailymail.co.uk.

185 afișări
Imaginea articolului Maşina pilotată de Michael Schumacher, dezmembrată şi transformată în operă de artă - FOTO

Maşina pilotată de Michael Schumacher, dezmembrată şi transformată în operă de artă

Directorul executiv al echipei de Formula 1 Mercedes GP Petronas, Nick Fry, şi-a sfidat competitorii când a fost de acord ca maşina pilotată de Schumacher în sezonul trecut, în valoare de 30 de milioane de lire, să fie dezmembrată.

Artistul olandez Paul Veroude a demontat cele 3.200 de piese componente ale maşinii, pe care ulterior le-a suspendat cu ajutorul unor fire. Efectul obţinut este asemănător cu imaginea maşinii la câteva clipe după o explozie.

Artistul a lucrat mult timp la opera sa, însă nu mai mult decât a lucrat echipa Mercedes la construirea maşinii. Inginerii producătorului german au petrecut 90.000 de ore proiectând vehiculul şi 200.000 de ore construindu-l.

Realizată din fibră de carbon, titaniu, aluminiu şi magneziu, o maşină de Formula 1 cântăreşte puţin peste 600 de kilograme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici