Matthew McConaughey: Armstrong va câştiga din nou Turul Franţei

Actorul Matthew McConaughey a declarat, pentru Access Hollywood, că rutierul Lance Armstrong are capacitatea necesară pentru a câştiga pentru a opta oară Turul Franţei.

15 afișări
Imaginea articolului Matthew McConaughey: Armstrong va câştiga din nou Turul Franţei

Matthew McConaughey: Armstrong va câştiga din nou Turul Franţei

Armstrong, care a avut de-a lungul timpului relaţii cu mai multe celebrităţi, între care se numără cântăreaţa Sheryl Crow şi actriţa Kate Hudson, şi-a anunţat recent revenirea în competiţii, după o pauză de trei ani.

McConaughey, prieten apropiat al sportivului, crede că Armstrong poate câştiga în 2009 Turul Franţei. "De fiecare dată când ne întâlnim îmi place să mă implic în antrenamentele lui. Nu are nevoie de cine ştie ce ajutor din partea mea. Mă bucur că se întoarce în competeţii. Şi revine pentru a câştiga. Este bărbatul cu psihicul cel mai puternic pe care l-am întâlnit. Pot să pun pariu că va reuşi orice îşi propune", a afirmat actorul.

Lance Armstrong a avut un parcurs impresionant şi după ce a renunţat la ciclism, în urmă cu trei ani, decizie asupra căreia a revenit în această lună. Printre altele, el a participat între timp la un maraton şi a strâns bani pentru bolnavii de cancer.

În 2007, împreună cu Andre Agassi, Muhammad Ali, Mia Hamm, Mario Lemieux şi alte vedete ale sportului mondial a înfiinţat fundaţia "Sportivi pentru speranţă". "După ce am discutat cu copiii mei, cu familia mea şi cu cei mai apropiaţi prieteni, am decis să revin în ciclismul profesionist pentru a sensibiliza mai mult lumea în legătură cu problema globală a cancerului", a anunţat Armstrong, pe 9 septembrie.

Lance Armstong a relatat presei americane detalii legate de viaţa sa sexuală din perioada când concura în Turul Franţei, precizând că nimeni nu i s-a plâns niciodată în legătură cu performanţele sale. "Adevărul este că nu eşti un campion al sexului dacă mergi cu bicicleta cinci, şase sau şapte ore pe zi. Pur şi simplu nu eşti. Eşti obosit, ai un nivel scăzut de testosteron şi un libido şi mai scăzut. Însă nimeni nu mi s-a plâns niciodată", a afirmat Armstrong.

El a precizat, pentru revista Men’s Vogue, că nu este adeptul discriminării. "Eu nu fac discriminări de niciun fel", a spus Lance Armstrong, întrebat dacă preferă femeile blonde.

Armstrong, în vârstă de 37 de ani, a menţionat că şi-a schimbat viziunea asupra vieţii după ce a fost diagnosticat cu cancer în 1996. "Când ai o boală gravă, atunci când câştigi, trăieşti în continuare. Dacă pierzi, mori. După ce mi-am însuşit această perspectivă, am început să urăsc idea de a pierde", a explicat sportivul.

La 2 octombrie 1996, Lance Armstrong a fost diagnosticat cu cancer testicular, iar cancerul se răspândise şi în plămânii, abdomenul şi creierul sportivului. Rutierul a fost operat pe creier şi la testicule. Înainte de a afla că are cancer, Armstrong câştigase două etape ale Turului Franţei, în 1993 şi 1995. Sportivul s-a retras de la ediţia 1996 a competiţiei în etapa a şaptea, cu câteva luni înainte să fie diagnosticat cu cancer, deoarece se simţea rău.

Lance Armstrong a revenit în competeţii în 1998, iar din 1999 până în 2005 a fost de neînvins în Turul Franţei. Armstrong are trei copii: Luke (născut în octombrie 1999), Isabelle şI Grace (născute în noiembrie 2001), dintr-o căsnicie cu Kristin Richard, ce a durat din iunie 1997 până în septembrie 2003. A fost posibil ca Kristin Richard să rămână însărcinată datorită faptului că Armstrong îşi conservase sperma înainte să înceapă tratamentele pentru cancer.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici