Mel Gibson, acuzat de fraudă de coscenaristul filmului “Patimile lui Hristos”

Coscenaristul controversatului film "Patimile lui Hristos" (2004), în regia lui Mel Gibson, a dat în judecată compania actorului, Icon Productions, pe motiv că a acceptat un salariu mic după ce i s-a spus că filmul nu va avea încasări mari, informează eonline.com.

Urmărește
10 afișări
Imaginea articolului Mel Gibson, acuzat de fraudă de coscenaristul filmului “Patimile lui Hristos”

Mel Gibson, acuzat de fraudă de scenaristul filmului “Patimile lui Iisus”

Potrivit sursei citate, Benedict Fitzgerald, scenaristul filmului "Wise Blood" (1979), spune că a fost angajat în 2001 să scrie scenariul lungmetrajului "Patimile lui Hristos" pentru Gibson.

Benedict Fitzgerald a fost de acord să primească "un salariu relativ mic", un bonus de producţie de 75.000 de dolari, alţi 75.000 de dolari dacă filmul urma să aibă încasări care să acopere cel puţin costurile de producţie şi 5% din venituri, potrivit documentelor din dosarul depus la Curtea superioară din Los Angeles.

Gibson l-a înşelat, spunându-i că filmul va costa între 4 şi 7 milioane de dolari, spune acesta. Scenaristul a povestit că, în timpul negocierilor iniţiale, Gibson i-a spus că îi va plăti el munca pentru scenariu şi că, "pentru că este bogat", nu va lua nicio parte din profituri. Încasările urmau să fie împărţite între echipa tehnică şi actorii care au lucrat la film, "cu excepţia lui Gibson".

În cele din urmă, bugetul filmului a ajuns la 30 de milioane de dolari şi, datorită unei campanii de marketing foarte inteligente, a avut încasări de 370 de milioane de dolari numai în America de Nord, potrivit Box Office Mojo.

Fitzgerald îl acuză pe Gibson de fraudă şi spune că "a primit un salariu semnificativ mai mic decât ar fi acceptat dacă ar fi ştiut care este bugetul real al producţiei".

Potrivit site-ului accesshollywood.com, scenaristul cere despăgubiri minime de 5 milioane de dolari, adăugând că, de fapt, a acceptat să scrie scenariul din pasiune.

Fitzgerald spune că a dezvoltat o pasiune pentru acest proiect, căruia i-a dedicat mai mulţi ani din viaţă, şi că din acest motiv a refuzat alte scenarii. Gibson ar fi profitat de această pasiune pentru a-l înşela, spune scenaristul.

George R. Hedges, avocat al companiei Icon Productions, a declarat pentru People că procesul şi reclamaţiile nu au o bază reală şi că scenaristul a fost deja recompensat financiar pentru munca sa.

Potrivit imdb.com, Fitzgerald, care a scris scenariul filmului "Patimile lui Hristos" împreună cu Gibson, a mai lucrat la câteva filme pentru televiune în anii '90, printre care se numără adaptarea romanului "Inima întunericului", de Joseph Conrad, cu John Malkovich şi Tim Roth, şi "Cu sânge rece", adaptare a romanului lui Truman Capote, cu Anthony Edwards şi Eric Roberts.

Filmul "Patimile lui Hristos", care descrie ultimele 12 ore din viaţa lui Isus Hristos, a avut încasări de peste 600 de milioane de dolari din vânzarea biletelor şi alte 200 de milioane din vânzările de DVD-uri, devenind producţia independentă cu cele mai mari încasări din istorie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici