Membrii formaţiei Phoenix au fost decoraţi de Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu i-a decorat, luni, la Cotroceni, pe membrii formaţiei Phoenix, formula trupei decorată de preşedinte necuprinzându-l şi pe fostul solist vocal Mircea Baniciu.

8 afișări
Imaginea articolului Membrii formaţiei Phoenix au fost decoraţi de Băsescu

Membrii formaţiei Phoenix au fost decoraţi de Băsescu

Preşedintele l-a decorat pe Ovidiu Lipan cu Meritul Cultural în grad de ofiţer, ceilalţi componenţi, Nicu Covaci, Florin Bordeianu, Iosif Kappl, Manfred Neuman, Bogdan Bradu, Călin Ionuţ Contras şi Cristian Claudiu Bran primind Meritul Cultural în grad de cavaler. Distincţiile au fost acordate de şeful statului cu ocazia împlinirii a 45 de ani de activitate a grupului Phoenix.

Şeful statului a explicat că Ţăndărică a primit Meritul cultural în grad de ofiţer, pentru că anterior îi fusese deja acordat cel în grad ce cavaler.

Întrebat de presă, Nicoale Covaci a explicat absenţa lui Mircea Baniciu prin faptul că acesta a decis să părăsească formaţia pentru a se ocupa de alte activităţi.

În discursul rostit la eveniment, Băsescu a spus că Phoenix a reprezentat pentru cei din generaţia sa o fereastră către libertate. La ceremonie, Băsescu a recitat versurile melodiei "Nebunul cu ochii închişi" cântată în anii '60 de Phoenix cu solistul vocal Florin Bordeianu. Şeful statului a ţinut să precizeze că a recitat versurile din memorie, acestea nefiind tipărite în vreo carte în România.

La rândul său, liderul trupei, Nicolae Covaci l-a asigurat pe preşedinte că poate conta pe Phoenix în ceea ce priveşte reprezentarea muzicii româneşti în exterior. "Puteţi conta pe noi şi în educaţia acestei tinere generaţii care este în pericol", a mai spus Covaci.

La finalul ceremoniei, preşedintele şi membrii formaţiei s-au fotografiat şi au ciocnit o cupă de şampanie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici