Membrii trupei Coldplay, plătiţi cu 1,5 milioane de euro pentru a concerta în Japonia

Membrii trupei britanice de rock Coldplay vor primi suma de 1,2 milioane de lire sterline (1,5 milioane de euro) pentru a susţine două concerte în cadrul unui festival din Japonia, în august, informează The Sun.

28 afișări
Imaginea articolului Membrii trupei Coldplay, plătiţi cu 1,5 milioane de euro pentru a concerta în Japonia

Membrii trupei Coldplay, plătiţi cu 1,5 milioane de euro pentru a concerta în Japonia

În cazul în care fiecare dintre concerte va dura 75 de minute, cântăreţii vor fi plătiţi cu 8.000 de lire sterline pe minut, suma fiind de patru ori mai mare decât cea medie primită de trupele invitate la Festivalul de la Glastonbury, unul dintre evenimentele de top, din domeniu.

Festivalul Summer Sonic începe la Tokyo, pe 9 august, şi se mută la Osaka în ziua următoare. Coldplay va susţine câte un concert în ambele oraşe. 

Printre ceilalţi invitaţi la festivalul din Japonia se numără The Verve, Sex Pistols şi Alicia Keys.

Cu un nou album programat pentru lansare în iunie, Coldplay ar putea să-şi adjudece până în vară titlul de cea mai bine plătită trupă. În ultimii ani, trupa s-a luptat pentru acest titul cu veteranii de la U2.

Dacă noul album va avea acelaşi succes ca ultimele două - "A Rush of Blood to the Head" (2002) şi "X&Y" (2005) - atunci titlul de cea mai mare trupă din lume ar putea fi asigurat.

"X&Y" a primit titlul de cel mai bine vândut album la nivel mondial în 2005, situându-se pe primul loc în topurile muzicale din întreaga lume.

Coldplay, fondată în 1998, la Londra, de Chris Martin şi Jonny Buckland, este cunoscută pentru hituri precum "Yellow", "Clocks", "The Scientist", "God Put A Smile Upon Your Face" şi "Fix You".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici