Metallica, Anthrax, Megadeth şi Slayer lansează împreună un DVD în octombrie

Trupele Metallica, Anthrax, Megadeth şi Slayer vor lansa, pe 25 octombrie, un DVD filmat în timpul turneului european "The Big Four" din acest an, informează nme.com.

28 afișări
Imaginea articolului Metallica, Anthrax, Megadeth şi Slayer lansează împreună un DVD în octombrie

Megadeth (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Astfel, DVD-ul "The Big Four Live From Sofia" conţine două discuri şi include show-urile complete ale celor patru trupe susţinute în Bulgaria, dar şi filmări din culise şi interviuri cu membrii celor patru formaţii.

Cele patru trupe au concertat în cadrul Sonisphere Bulgaria pe 22 iunie, iar show-ul a fost transmis live HD via satelit în 800 de cinematografe din lumea întreagă: în 450 de cinematografe din Statele Unite ale Americii şi în peste 350 de cinematografe din Europa, Canada şi America Latină. De asemenea, înregistrarea evenimentului a fost difuzată în Australia, Africa de Sud şi Noua Zeelandă.

Cele patru trupe au vândut milioane de discuri în toată lumea, au susţinut sute de concerte internaţionale, însă nu au împărţit niciodată aceeaşi scenă până la festivalul Sonisphere. În decembrie 2009, cele patru trupe au anunţat că îşi vor uni forţele pentru a concerta la festivalurile Sonisphere, în doar şapte ţări din Europa, printre care şi România, unde concertul "The Big Four" a avut loc pe 26 iunie.

Una dintre cele mai apreciate formaţii rock din istorie, Metallica s-a înfiinţat în 1981. De-a lungul carierei, a lansat nouă albume de studio, trei albume live, două EP-uri şi a vândut peste 100 de milioane de discuri în toată lumea, fiind recompensată cu şapte premii Grammy. Metallica poate fi considerată cu uşurinţă una dintre cele mai bune şi mai influente trupe heavy metal ale anilor '80. În loc să se alinieze trendului stabilit de restul formaţiilor de gen, trupa a ales să fie mai accesibilă, în acelaşi timp extinzând graniţele genului thrash, folosind viteza şi volumul nu doar din principiu, ci chiar pentru a sublinia structurile complicate ale compoziţiilor. Concertul din vară a fost cel de-al treilea pe care trupa l-a susţinut la Bucureşti.

Trupa americană de heavy metal Megadeth a fost formată în 1983, de Dave Mustaine, în urma plecării sale de la Metallica. Formaţia a lansat 12 albume de studio, ultimul în 2009, şase albume live şi numeroase videoclipuri şi compilaţii. Pionieră a genului thrash metal american, Megadeth a devenit celebră în anii '80, membrii formaţiei schimbându-se însă frecvent, în parte datorită problemelor notorii privind abuzul de substanţe interzise. Din 1983 până în 2002, Mustaine şi basistul Dave Ellefson au fost singurii membri constanţi în trupă. Formaţia s-a destrămat în 2002, după ce Mustaine a suferit o leziune severă a nervilor de la mâna stângă. Totuşi, după ce s-a recuperat fizic, acesta s-a reunit cu foştii colegi, în 2004, lansând albumul "The System Has Failed", urmat de "United Abominations" (2007). Megadeth, împreună cu noul chitarist Chris Broderick, a lansat cel mai recent album de studio, "Endgame", pe 15 septembrie, anul trecut. Megadeth a vândut mai mult de 20 de milioane de albume în toată lumea, trupa având şi 7 nominalizări consecutive la Grammy Awards, pentru Best Metal Performance.

Slayer este o formaţie înfiinţată în California, în 1981. Bazele trupei au fost puse de chitariştii Jeff Hanneman şi Kerry King. Slayer s-a bucurat de succes odată cu lansarea discului "Reign in Blood", în 1986. De-a lungul carierei, trupa a câştigat două premii Grammy la categoria "Best Metal Performance". De asemenea, formaţia este nominalizată şi anul acesta pentru acelaşi premiu, cu piesa "Hate Worldwide". Aceasta este inclusă pe albumul "World Painted Blood", cel de-al 11-lea material de studio semnat Slayer, care a fost lansat în noiembrie anul trecut.

Anthrax este o trupă americană de heavy metal înfiinţată la New York în 1981, devenită ulterior una dintre cele mai populare trupe de pe scena trash metal-ului anilor '80. După ce acest curent a câştigat o popularitate tot mai mare, la mijlocul anilor '80, Anthrax a fost inclusă în "The Big Four" (Cei patru mari), grupul celor mai celebre formaţii ale acestui curent muzical, alături de Metallica, Megadeth şi Slayer.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici