Michael Jackson a primit postum 5 nominalizări la American Music Award - VIDEO

Michael Jackson a primit postum cinci nominalizări la American Music Awards (AMA), la aproape patru luni de la decesul său neaşteptat, care l-a transformat, din nou, în cel mai bine vândut artist al anului, au anunţat organizatorii galei, citaţi de hollywoodreporter.com.

22 afișări
Imaginea articolului Michael Jackson a primit postum 5 nominalizări la American Music Award - VIDEO

Michael Jackson a primit postum 5 nominalizări la American Music Award (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Celebrul cântăreţ american, decedat pe 25 iunie, la vârsta de 50 de ani, din cauza unei supradoze de medicamente, a fost depăşit doar de cântăreaţa country Taylor Swift, în vârstă de 19 ani, care a primit şase nominalizări.

Amândoi vor concura la categoria "artistul anului" în cadrul galei AMA ce va avea loc pe 22 noiembrie, în Los Angeles, alături de Lady Gaga, rapperul Eminem şi rockerii din trupa Kings of Leon.

Nominalizările sunt stabilite în funcţie de numărul de difuzări ale pieselor artiştilor la posturile de radio americane şi de numărul albumelor vândute, iar publicul va desemna câştigătorii printr-un sistem de votare online.

Michael Jackson a vândut 5,7 milioane de albume în Statele Unite până la această dată, potrivit companiei Nielsen SoundScan. Albumul său best of "Number Ones", lansat în 2003, este cel mai bine vândut album al anului, cu peste 1,9 milioane de copii. Albumul "Fearless", lansat de Taylor Swift în 2008, se situează pe poziţia a doua în acest clasament, cu vânzări de 1,8 milioane de copii. Acest album s-a vândut în 2008 în 2,1 milioane de copii.

Michael Jackson a fost nominalizat şi la categoriile "artistul preferat" şi "albumul preferat" ("Number Ones"), atât pentru secţiunea pop/rock, cât şi în secţiunea soul/R&B. El a câştigat 22 de premii AMA de-a lungul carierei, cel mai recent dintre acestea fiind un premiu onorific, intitulat "artistul secolului", care i-a fost acordat în 2002.

Video Stirileprotv.ro

Taylor Swift a fost nominalizată şi la categoria "artista preferată", atât în secţiunea pop/rock, cât şi în secţiunea country. Albumul "Fearless" va concura la categoria "albumul preferat", în ambele secţiuni. Ea a fost totodată nominalizată la secţiunea "artistul contemporan preferat".

Eminem va concura alături de Michael Jackson la categoria "artistul preferat" în secţiunea pop/rock. El a fost nominalizat în secţiunea rap/hip-hop atât la categoria "artistul preferat", cât şi la categoria "albumul preferat" ("Relapse"). Albumul său a ocupat a patra poziţie în topul vânzărilor din 2008, cu 1,5 milioane de copii.

Lady Gaga şi Kings of Leon au primit câte trei nominalizări, la fel ca starul R&B Beyonce şi rapperul T.I., în prezent în închisoare, care a fost condamnat în luna martie la un an de închisoare, după ce a fost găsit vinovat la acuzaţia de posesie ilegală de arme.

Gala AMA va avea loc la Nokia Theatre din Los Angeles şi va fi difuzată în Statele Unite de postul de televiziune ABC. Primii artişti care au confirmat, până în prezent, că vor susţine recitaluri în cadrul galei sunt Alicia Keys, Black Eyed Peas, Jennifer Lopez şi Adam Lambert, finalistul emisiunii-concurs "American Idol" din acest an.

Fanii vor putea să îşi voteze favoriţii pe site-urile ama.abc.com şi amavote.com.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici