Michael Jackson ar putea fi dat în judecată de şeicul Bahrainului

Cântăreţul american Michael Jackson riscă să apară din nou în faţa tribunalului, la doar câteva zile după ce şi-a vândut celebra fermă "Neverland" din California, informează Times Online.

28 afișări
Imaginea articolului Michael Jackson ar putea fi dat în judecată de şeicul Bahrainului

Michael Jackson ar putea fi dat în judecată de şeicul Bahrainului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Jackson riscă un proces de câteva milioane de dolari, la Curtea Superioară de Justiţie din Londra, intentat de şeicul Abdullah Bin Hamad Bin Isa Al-Khalifa, fiul regelui Bahrainului.

Şeicul Abdullah, care a devenit un prieten apropiat al lui Jackson în timpul celor cinci luni pe care starul american le-a petrecut în Bahrain în 2005, susţine că Jackson neagă faptul că au plănuit împreună un proiect muzical şi unul de divertisment. Şeicul a declarat că sumele obţinute din acest proiect urmau să fie folosite pentru rambursarea banilor pe care i-a împrumutat lui Jackson pentru a-l ajuta să îşi rezolve problemele financiare.

În apărarea sa, Jackson a declarat că aceste sume pe care le-a primit erau "cadouri" şi că niciun proiect comun nu a fost finalizat vreodată.

Deşi sunt şanse mari ca cele două tabere să ajungă la o înţelegere pentru a regla diferendul cauzat de cele şapte milioane de dolari reclamate de către şeic, surse de la Curtea Regală de Justiţie din Londra au afirmat că prezenţa lui Jackson în tribunalul londonez este foarte posibilă.

Acest proces se adaugă şirului de dificultăţi cu care se confruntă celebrul cântăreţ american, după ce, chiar săptămâna trecută, el a fost nevoit să vândă celebra fermă "Neverland" firmei Sycamore Valley Ranch Co LLC. Jackson a avut de plătit o datorie de 24,5 milioane de dolari firmei din domeniul imobiliar Colony Capital, condusă de miliardarul Thomas Barrack, care l-a somat în justiţie la începutul anului 2008 să îşi plătească împrumutul.

Jackson redenumise ferma după numele insulei de vis a lui Peter Pan şi a recreat acolo un spaţiu magic al copilăriei, de care, starul pretinde că nu a avut niciodată parte, din cauza carierei sale muzicale începută de la o vârstă foarte fragedă. "E ca şi cum ai dormi în Oz", a declarat Jackson, referindu-se la Neverland. "După ce ai trecut de porţile de la intrare, lumea din afară încetează să mai existe", a adăugat Jackson.

Când era în culmea carierei, starul american invita sute de copii să se joace la ferma lui şi a devenit bun prieten cu mai mulţi tineri, care l-au acuzat ulterior de abuzuri sexuale, în 1993 şi 2003. În urma arestării sale din 2003, imperiul lui Jackson a început să se destrame, starul fiind nevoit să vândă companiei Sony Music majoritatea drepturilor asupra muzicii sale, iar în 2006, să închidă reşedinţa principală din Neverland şi să se mute în Bahrain.

Excentricul cântăreţ american, care a împlinit 50 de ani în august 2008, nu a mai fost văzut în preajma fermei din regiunea Los Olivos, California, după ce un juriu l-a achitat în vara lui 2005 de toate acuzaţiile formulate împotriva lui. Fotografiile recente ale jurnaliştilor americani, luate din avion, indică faptul că ferma Neverland începe să sufere din cauza lipsei reparaţiilor şi a activităţilor de întreţinere.

Michael Jackson deţine recordul pentru cel mai bine vândut album pe plan mondial al tuturor timpurilor, "Thriller" (1982), cu care a câştigat opt premii Grammy. Şapte dintre aceste premii au fost obţinute pentru melodia care dă titlul albumului. Acest material discografic a fost relansat în februarie, într-o nouă versiune. Jackson nu a mai lansat nici o piesă nouă din 2001.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici