Michael Jackson, din nou pe primul loc în topul britanic, la aproape 5 ani după moarte

Cântăreţul american Michael Jackson a ajuns din nou pe primul loc în topul muzical britanic, cu cel mai recent album postum al său, "Xcape", lansat pe piaţă la aproape cinci ani după moartea sa.

798 afișări
Imaginea articolului Michael Jackson, din nou pe primul loc în topul britanic, la aproape 5 ani după moarte

Michael Jackson, din nou pe primul loc în topul britanic, la aproape 5 ani după moarte (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Xcape", al doilea album postum al megastarului, conţine opt piese originale, înregistrate de artistul american între anii 1983 şi 1999, informează bbc.co.uk.

Albumul, lansat de casa Epic Records, include cântece originale înregistrate de Michael Jackson, care au fost reorchestrate de câţiva producători muzicali renumiţi, precum Timbaland, Rodney Jerkins, Stargate, Jerome "Jroc" Harmon şi John McClain.

Pe locul al doilea în topul britanic al albumelor se află noul disc al trupei rock americane The Black Keys, intitulat "Turn Blue".

Locul al treilea este ocupat de discul "A Perfect Contradiction", lansat de Paloma Faith.

Topul 5 al albumelor cu cele mai mari vânzări în Marea Britanie este completat de materialele discografice "A Caustic Love", lansat de Paolo Nutini, şi "Glorious", lansat de grupul Foxes.

În topul single-urilor din Marea Britanie, cântăreaţa Rita Ora a debutat pe primul loc cu piesa "I Will Never Let You Down".

Precedentul album postum al megastarului, intitulat "Michael", a fost lansat pe piaţă în anul 2010. Acel disc a inclus piesa "Hold My Hand", un duet cu cântăreţul Akon, care era aproape finalizat în momentul morţii megastarului, dar şi un cover al piesei "Behind the Mask" lansată de Yellow Magic Orchestra, care fusese înregistrat de Michael Jackson în anii 1980.

Deşi criticii nu au fost deloc blânzi cu albumul "Michael" - The Guardian a spus că discul era "nesatisfăcător" şi "de calitate inferioară", iar Rolling Stone a afirmat că "Michael Jackson nu ar fi lansat niciodată o astfel de compilaţie" -, acest material discografic s-a vândut totuşi destul de bine (fără să atingă totuşi succesul fenomenal al albumului "Thriller") şi a deschis astfel drumul către lansarea unor compilaţii viitoare.

Michael Jackson a murit la vârsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, în urma unei intoxicaţii grave cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale, pe care starul îl folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray, în perioada în care artistul american se afla la Los Angeles şi efectua repetiţii intense pentru ultimul său turneu din carieră, intitulat "This Is It Tour", care ar fi trebuit să debuteze în iulie 2009 la sala O2 Arena din Londra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici