Michael Jackson doreşte să fie "plastinat" după moarte

Cântăreţul american Michael Jackson intenţionează să îşi doneze corpul pentru a fi îmbălsămat şi "plastinat" după moarte de către Gunther von Hagens, organizatorul expoziţiei mondiale Body Worlds, informează spiegel.de.

221 afișări
Imaginea articolului Michael Jackson doreşte să fie "plastinat" după moarte

Michael Jackson doreşte să fie "plastinat" după moarte

Controversatul savant a declarat că el poate să îi ofere starului muzicii pop "darul imortalităţii". Gunther von Hagens este inventatorul tehnicii numite "plastinare", prin care conservă ţesuturile biologice.

Tabloidul britanic Daily Star a declarat că Michael Jackson doreşte ca trupul lui să fie "plastinat" de către Hagens, care şi-a dobândit el însuşi faima mondială datorită controversatei expoziţii mondiale "Body Worlds" pe care o organizează. Revista britanică a citat o sursă apropiată cântăreţului american, despre care a declarat că "este cu siguranţă decis să accepte această procedură atunci când va sosi clipa".

Într-un interviu publicat de revista germană Bild, Gunther von Hagens a declarat că nu are voie să divulge numele persoanelor care îşi donează corpurile după moarte, din cauza clauzei de confidenţialitate dintre medic şi pacient. Cu toate acestea, specialistul german a adăugat: "pot să vă spun doar atât - unul dintre angajaţii lui Michael Jackson a luat legătura cu noi".

Von Hagens a declarat cu această ocazie că, prin procesul pe care l-a patentat, ar putea să continue permanenta modificare a corpului lui Michael Jackson, pe care regele muzicii pop a practicat-o prin numeroase operaţii estetice şi că "poate să îi ofere darul imortalităţii fizice, cu toate că a devenit deja nemuritor prin muzica lui".

Von Hagens s-a oferit să îi prezinte personal expoziţia Body Worlds lui Michael Jackson, deoarece aceasta va fi găzduită în complexul O2 Arena din Londra în aceeaşi perioadă cu seria de concerte ale starului american, care vor începe în luna iulie.

Expoziţia lui Guinther von Hagen, intitulată "Body Worlds", prezintă trupuri umane care au fost oferite Institutului pentru Plastinaţie de către donatorii care au semnat contracte de donaţie încă din timpul vieţii. Expoziţia a fost vizitată de peste 26 de milioane de persoane, potrivit site-ului Body Worlds Web.

Galerie foto - expoziţia Body Worlds

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici