Michael Jackson, omagiat pe Twitter de artişti celebri. Ce a transmis sora Regelui pop, La Toya Jackson

Cântăreaţa La Toya Jackson şi alţi artişti au adus un omagiu cântăreţului american Michael Jackson, prin intermediul unor mesaje postate pe Twitter, luni, la trei ani de la moartea "regelui muzicii pop".

856 afișări
Imaginea articolului Michael Jackson, omagiat pe Twitter de artişti celebri. Ce a transmis sora Regelui pop, La Toya Jackson

Michael Jackson, omagiat pe Twitter de artişti celebru. Ce a transmis sora Regelui pop, La Toya Jackson (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009, la vârsta de 50 de ani, din cauza unei supradoze de propofol - un anestezic puternic pe care artistul îl folosea ca somnifer -, iar moartea lui a şocat atât industria muzicală, cât şi opinia publică internaţională.

Medicul său, Conrad Murray, a fost condamnat la sfârşitul anului 2011 la patru ani de închisoare pentru omucidere involuntară.

La Toya Jackson a postat pe Twitter un mesaj prin care i-a adus fratelui ei un omagiu, în care a spus încă o dată că lăcomia persoanelor din anturajul acestuia a reprezentat principalul motiv care a dus la tragica dispariţie a artistului american, informează contactmusic.com.

"Astăzi se împlinesc trei ani (de la moartea lui Michael Jackson, n.r.) şi mă întristează faptul că am pierdut un artist de legendă. Lăcomia şi doar lăcomia a fost cauza morţii sale. Michael, te iubim!", spune La Toya în mesajul ei.

Rapperul Wiz Khalifa a postat şi el un mesaj pe Twitter în care a declarat: "Sunt trei ani de când omenirea a pierdut o legendă. Odihneşte-te în pace, Michael Jackson. Muzica ta trăieşte mai departe pentru tine. Îţi mulţumesc pentru tot ce ai făcut pentru noi".

Cântăreaţa britanică de muzică pop Alexandra Burke a adus şi ea un omagiu celebrului cântăreţ american: "Odihnească-se în pace Regele Michael Jackson. Ne e dor de tine, te iubim, iar muzica ta va trăi pentru totdeauna. Te iubim, Michael".

Comemorarea celor trei ani de la dispariţia cântăreţului Michael Jackson face subiectul multor emisiuni de televiziune şi multor articole în presa internaţională. Astfel, postul de televiziune ARTE a dedicat ziua de duminică "regelui muzicii pop" cu un program special de 12 ore, care a culminat cu difuzarea în prime time a unui reportaj despre culisele show-ului "Michael Jackson, The Immortal World Tour", un concert-tribut conceput de compania Cirque du Soleil.

Cu titlul "Michael Jackson, trei ani deja", publicaţia franceză Le Figaro a postat luni pe site-ul ei un articol care a făcut o prezentare succintă a videoclipurilor legendă din cariera megastarului.

"Beat It" (lansat în februarie 1983) este celebru pentru coregrafia sa colectivă, devenită o marcă înregistrată a lui Michael Jackson. Videoclipul piesei, care se inspiră din "West Side Story", aduce în prim-plan 80 de membri (reali) ai unor bande de cartier, dar şi 18 dansatori profesionişti.

"Billie Jean" (lansat în martie 1983) - Videoclipul a făcut la rândul lui senzaţie, dar abia cu ocazia unui concert, la câteva luni de la lansarea sa, "Billie Jean" s-a transformat cu adevărat într-un mit, prin prezentarea în premieră mondială a inimitabilului "moon-walk". Acest pas de dans, care a devenit ulterior semnătura artistică a lui Michael Jackson, i-a adus cântăreţului american următoarea telegramă de felicitare din partea celebrului Fred Astaire: "Sunt un om bătrân acum, dar aşteptam pe cineva care să preia ştafeta. Mulţumesc".

"Thriller" (lansat în decembrie 1983), regizat de cineastul John Landis, care a realizat apoi şi videoclipul piesei "Black and White". Clipul, cel mai scump din lume realizat până atunci, a făcut senzaţie prin intermediul efectelor speciale, regiei, scenariului, coregrafiei şi duratei sale extraordinare de 14 minute. "Thriller" a revoluţionat felul în care sunt filmate videoclipurile muzicale.

"Bad" (lansat în septembrie 1987), regizat de Martin Scorsese. Albumul "Bad" nu a atins vânzările record reuşite de "Thriller", dar s-a bucurat de un succes comercial uriaş, chiar dacă a avut mai multe influenţe rock. Videoclipul piesei care a dat titlul albumului, realizat în metroul newyorkez, a impus o imagine mai dură a cântăreţului, în haine din piele şi purtând lanţuri din metal, care a marcat o desprindere totală de imaginea de până atunci a artistului.

"Smooth Criminal" (lansat în octombrie 1988) este un clip pentru care Michael Jackson a inventat mai mulţi paşi noi de dans şi un efect special care i-a permis să se aplece (în faţă) la 85 de grade. Acest videoclip, în care poate fi văzut şi Sean Lennon, fiul lui John Lennon, aparţine celui mai bine vândut single din istoria muzicii (peste 12 milioane de copii).

"Black or White" (lansat în noiembrie 1991) este celebru pentru secvenţele sale de "morphing" (metamorfoza progresivă a unei feţe într-o alta) - primele care au fost utilizate într-un videoclip destinat publicului larg. În clip apare tânărul actor Macaulay Culkin, starul francizei cinematografice "Singur acasă", unul dintre prietenii cântăreţului Michael Jackson.

"They Don't Care About Us" (lansat în martie 1996) a fost regizat de cineastul Spike Lee. Filmările pentru clip, realizate pe străzile din favelele din Rio de Janeiro şi din Salvador de Bahia din Brazilia, au reprezentat un eveniment în sine. La origine, clipul pentru această piesă exista într-o altă versiune, turnată într-o închisoare. Însă acea versiune a fost cenzurată de multe posturi de televiziune, determinându-l pe Michael Jackson să filmeze versiunea din Brazilia, devenită ulterior celebră.

"This Is It" (octombrie 2009). Deşi atât piesa, cât şi videoclipul nu sunt cu siguranţă cele mai bune din cariera cântăreţului, ele sunt însă împregnate cu o emoţie specială. Videoclipul este compus din imagini preluate de la ultimele repetiţii ale lui Michael Jackson, efectuate la Los Angeles, în vederea seriei de 50 de concerte sold-out pe care starul american urma să le susţină la Londra, începând din iulie 2009. Concertele promiteau să fie grandioase, aşa cum stă mărturie filmul documentar "This Is It", lansat în toamna anului 2009, regizat de Kenny Ortega, coregraful principal al starului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici