Michael Jackson şi Leonard Cohen vor fi onoraţi la gala Grammy 2010

Michael Jackson va primi postum un premiu Grammy, la gala de decernare care va avea loc în ianuarie 2010, în timp ce canadianul Leonard Cohen va primi un Grammy pentru întreaga carieră, au anunţat, joi, organizatorii.

32 afișări
Imaginea articolului Michael Jackson şi Leonard Cohen vor fi onoraţi la gala Grammy 2010

Michael Jackson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În timpul vieţii, regretatul "rege al muzicii pop" Michael Jackson a primit 13 premii Grammy, majoritatea pentru albumul "Thriller". Această a 14-a recompensare, postumă, va onora "unul dintre artiştii cei mai influenţi" din lume, a explicat Neil Portnow, preşedinte al The Recording Academy, care organizează prestigioasa gală.

Cântăreţul canadian Leonard Cohen, în vârstă de 75 de ani, va primi un Grammy de onoare, pentru cariera sa care se întinde pe parcursul a 40 de ani şi în timpul căreia a lansat 18 albume.

Pianistul şi compozitorul André Previn, cântăreţul de blues David "Honeyboy" Edwards şi starul muzicii country Loretta Lynn vor primi, de asemenea, câte un Grammy de onoare.

Cea de-a 52-a ediţie a premiilor Grammy va avea loc la Nokia Theatre din Los Angeles, pe 31 ianuarie.

Michael Jackson a murit pe 25 iunie la Los Angeles, la vârsta de 50 de ani, în urma unui stop cardiac provocat de o supradoză de medicamente. Poliţia americană a calificat moartea sa drept "omucidere".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici