Michelle Obama va avea o grădină de zarzavaturi la Casa Albă

Prima Doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama, va demara, vineri, lucrările la o grădină de zarzavaturi pe peluza de sud a Casei Albe, după ce militanţii din domeniul alimentar au pledat mai mult de zece ani pentru acest lucru, relatează Washington Post în ediţia electronică.

16 afișări
Imaginea articolului Michelle Obama va avea o grădină de zarzavaturi la Casa Albă

Michelle Obama va avea o grădină de zarzavaturi la Casa Albă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Michelle Obama va fi ajutată de elevi de la şcoala Bancroft din Washington, care vor ajuta la plantări în cursul următoarelor săptămâni şi apoi la culegerea recoltei.

În grădina de circa 100 de metri pătraţi vor fi plantate 55 de tipuri de legume, inclusiv ardei iute şi spanac, pe care bucătarii le vor folosi pentru a pregăti mâncarea familiei prezidenţiale, dar şi la dineuri şi alte evenimente oficiale. Tâmplarul de la Casa Albă va construi de asemenea doi stupi şi se va ocupa de îngrijirea albinelor.

La Casa Albă se vor folosi răsaduri, îngrăşăminte şi insecticid organice. Grădina va fi lângă terenurile de tenis şi va putea fi văzută de trecători. Potrivit purtătoarei de cuvânt de la Casa Albă, Katie McCormick Lelyveld, întreaga familie Obama se va implica în îngrijirea grădinii.

Susţinătorii ideii de creare a grădinii consideră această decizie o victorie pentru cei care militează pentru o alimentaţie sănătoasă. Odată ce familia Obama va deveni un model, militanţii ar putea schimba mai uşor percepţia asupra alimentelor organice.

Crearea unei grădini la Casa Albă ar putea fi doar încă o strategie de a încuraja alimentaţia sănătoasă. În mai multe interviuri, Michelle Obama a făcut referire la importanţa unei alimentaţii sănătoase şi încercările de a-şi convinge copiii să mănânce fructe şi legume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici