Mick Jagger, rebel cuminţit ce refuză să iasă la pensie

Mick Jagger, solistul cu buze legendare şi mişcări de şolduri lascive al veteranei trupe Rolling Stones, sărbătoreşte, sâmbătă, împlinirea a 65 de ani, fără a manifesta cea mai mică intenţie de a încetini ritmul diabolic în care îşi trăieşte viaţa.

19 afișări
Imaginea articolului Mick Jagger, rebel cuminţit ce refuză să iasă la pensie

Mick Jagger, rebel cuminţit ce refuză să iasă la pensie (Imagine: Mediafax/AFP)

La o vârstă la care majoritatea britanicilor ies la pensie, Sir Mick are o relaţie cu o femeie mai tânără decât el cu 25 de ani - stilistul L'Wren Scott -, sărbătoreşte încheierea unui nou turneu, "A Bigger Bang", care a obţinut venituri record, şi produce filme.

În plus, la nivel general, el pare mai înţelept decât colegul său de trupă, basistul Ronnie Wood, care a început, săptămâna trecută, o nouă cură de dezintoxicare şi care şi-a părăsit soţia pentru o chelneriţă rusoaică în vârstă de 19 ani.

Pe scurt, Jagger este rockerul cu titlu nobiliar pasionat de cricket, care a ştiut să conjuge respectabilul cu şocantul.

Michael Phillip Jagger s-a născut pe 26 iulie 1943, într-o familie de clasă medie din Dartford, sudul capitalei britanice. S-a înscris la prestigioasa Şcoală de Economie din Londra, însă a abandonat studiile pentru a căuta celebritatea alături de trupa Rolling Stones.

Au devenit faimoşi cu primul lor hit mondial, în 1965 "(I Can't Get No) Satisfaction", Mick Jagger şi colegii săi de trupă devenind simboluri ale tinereţii rebele, care, cu stilul arţăgos şi ţipetele lor, se opuneau blânzilor Beatles.

Rolling Stones a produs o impresionantă serie de hit-uri pe parcursul a cinci decenii şi şi-au electrizat fanii cu "Brown Sugar", "Honky Tonk Woman", "Gimme Shelter" sau "Street Fighting Man".

Însă năzbâtiile lui Mick Jagger au contribuit şi ele la celebritatea grupului, asigurând succesul la nivel mondial.

În 1967, Jagger a fost găsit vinovat de deţinere de amfetamine, după o petrecere la colegul său, chitaristul Keith Richards, însă o curte de apel i-a anulat condamnarea.

Legăturile sale cu manechine şi actriţe, precum Marianne Faithfull, Chrissie Shrimpton şi Carla Bruni (în prezent soţia preşedintelui francez Nicolas Sarkozy, n.r.) au făcut deliciul tabloidelor.

"Eu nu ies cu menajere. Nu am făcut-o niciodată şi nu o să încep acum să o fac", a declarat acesta.

A fost căsătorit de două ori - cu manechinele Bianca Jagger şi Jerry Hall - şi are şapte copii şi trei nepoţi.

Cariera sa cinematografică s-a dezvoltat în paralel cu cea muzicală, cu roluri precum cele din "Freejack" (1992) şi "Gangster şi Rock star" (1970), dar şi cu producţie de filme, prin compania sa Jagged Films.

De-a lungul anilor, imaginea sa de rebel s-a atenuat. "Cântăreşte" în prezent 215 milioane de lire sterline (285 de milioane de euro) şi sunt mai multe şanse să fie găsit pe celebrul teren de cricket de la Londra decât într-o club.

Semnul suprem al respectabilităţii a venit în 2003, când, pentru contribuţia sa la dezvoltarea muzicii, a fost înălţat la rangul de cavaler de către prinţul Charles, fapt care i-a atras comentarii ironice de la Keith Richards.

În 2007, cântăreţul a lansat "The Very Best of Mick Jagger", un album cu cele mai bune piese ale sale, iar în 2008 a ascos o altă compilaţie, cu ocazia lansării documentarului "Shine a Light" de Martin Scorsese.

A preluat, alături de un prieten, funcţia de manager al trupei Rolling Stones, iar prietenul său Keith Richards a subliniat, într-un interviu pentru revista Uncut, că acesta este un maniac al controlului.

"Mick este un maniac. Nu se poate trezi dimineaţa fără să ştie imediat pe cine trebuie să sune (...) trebuie să controleze totul", a explicat acesta.

Însă Jagger nu poate să indice momentul în care trupa sa va ieşi la pensie.

În 2007, la finalul unui lung turneu, el a declarat că "Rolling Stones vor face alte lucruri, vor scoate noi albume şi vor organiza noi turnee".

(I Can't Get No) Satisfaction

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici