Mihai Petre şi-a învăţat colegii din "Aniela" să danseze cotillion-ul - GALERIE FOTO

Actorii din primul serial românesc de epocă, "Aniela", au învăţat cotillion-ul chiar de la colegul lor de platouri, Mihai Petre, protagonistul serialului realizat de Promance şi care va fi difuzat începând 14 septembrie, de luni pana vineri, de la ora 20.30, Acasă.

277 afișări
Imaginea articolului Mihai Petre şi-a învăţat colegii din "Aniela" să danseze cotillion-ul - GALERIE FOTO

Mihai Petre şi-a învăţat colegii din "Aniela" să danseze cotillion-ul (Imagine: AcasaTv)

GALERIE FOTO

La începutul secolului al XX-lea, dansul era un mod de integrare socială. Oamenii din înalta societate organizau baluri pline de fast, grandoare şi eleganţă, care erau, fără îndoială, cele mai importante evenimente mondene ale timpurilor. Fiecare seară de bal se încheia oficial prin invitaţia la cotillion, dans pe care actorii din "Aniela" l-au învăţat de la Mihai Petre.

"Cotillion-ul este un vals cu anumite trasee ale perechilor, o formaţie în care se dansează vals. Repetiţiile pe care le-am făcut au fost foarte plăcute şi am fost surprins că toţi colegii mei au învăţat repede paşii. Sunt foarte serioşi, s-au concentrat, au executat întocmai paşii pe care i-am arătat şi am fost foarte mulţumit de lecţiile cu ei", mărturiseşte Mihai Petre.

Chiar dacă li s-a părut destul de dificil dansul, actorii sunt de părere că s-au descurcat bine şi au fost impresionaţi de calităţile de pedagog ale lui Mihai.

Aniela

"A fost destul de greu, mai ales că te încurcă puţin trenele rochiilor şi trebuie să fii foarte atent să nu calci pe rochiile colegelor, dar ne-am descurcat, iar secvenţele de bal au ieşit spectaculos!", a declarat Diana Dumitrescu.

"Mie mi s-au părut grele repetiţiile, a fost mai uşor la călărit, însă a fost frumos. Eu mereu am crezut că am picioarele «lipite» şi nu ştiu să dansez, dar cred că la vals m-am descurcat. Cu Mihai Petre m-am împrietenit când filmam la «Îngeraşii», dar abia acum l-am cunoscut ca profesor şi mi-a plăcut foarte mult, m-a impresionat cât de bine explică, predă, este foarte tare", a adăugat Răzvan Fodor.

Aniela

"A fost frumos, am dansat ca un fulg, picioarele mele amândouă stângi m-au ascultat de data asta, nu m-am făcut de râs. Iar Mihai Petre este ultra-profesionist, ca un patinator pe gheaţă, este o plăcere să te uiţi la el, iubeşte ceea ce face şi a reuşit să ne facă şi pe noi să ne placa", a spus, al rândul său, Ioan Isaiu.

Telespectatorii pot vedea imagini în exclusivitate de la repetiţiile cotillionul-ui cu Mihai Petre, în ediţia de miercuri, 9 septembrie, a emisiunii "Povestiri de noapte", difuzată Acasă de la ora 22.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici