Mihail Gorbaciov a împlinit 80 de ani. Vezi ce vedete şi oameni politici au participat la aniversare

Sharon Stone şi Kevin Spacey şi-au asumat pe deplin rolul de gazde ale concertului de gală organizat, miercuri, la Londra pentru a celebra cea de-a 80-a aniversare a fostului lider sovietic Mihail Gorbaciov, la eveniment participând numeroase vedete şi oameni politici.

220 afișări
Imaginea articolului Mihail Gorbaciov a împlinit 80 de ani. Vezi ce vedete şi oameni politici au participat la aniversare

Mihail Gorbaciov (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Concertul, inclus într-o serie de acţiuni de caritate care vizează strângerea sumei de 5 milioane de lire sterline în favoarea copiilor bolnavi de cancer din Rusia şi din Marea Britanie, a fost organizat la Royal Albert Hall din Londra, informează contactmusic.com.

Actorii americani Sharon Stone şi Kevin Spacey au fost gazdele evenimentului, iar printre invitaţi s-au aflat numeroase staruri de la Hollywood, precum Arnold Schwarzenegger, Goldie Hawn, Shirley Bassey, Katherine Jenkins, Bryan Ferry şi Melanie Chisholm, fosta membră a grupului Spice Girls.

Potrivit bbc.co.uk, trupa germană Scorpions a urcat pe scenă şi a interpretat piesa "Wind of Change".

La eveniment au participat şi câteva personalităţi politice de prim rang, precum fostul secretar de stat britanic David Owen, fostul preşedinte polonez Lech Walesa şi preşedintele israelian Shimon Peres.

În cadrul galei de miercuri de la Royal Albert Hall din Londra, au fost anunţaţi şi laureaţii premiilor Gorbaciov, aflate la ediţia inaugurală, decernate unor "oameni care au schimbat lumea".

Astfel, britanicul Timothy Berners-Lee, inventatorul internetului, s-a impus la categoria "Perestroika" (Restructurare), americanul Ted Turner, fondatorul postului CNN, s-a impus la categoria "Glasnost" (Deschidere), iar Evans Wadongo, un tânăr din Kenya care, în 2004, la vârsta de 18 ani, a inventat un bec special alimentat cu energie solară, s-a impus la categoria "Uskorenie" (Accelerarea dezvoltării economice).

Mihail Gorbaciov, laureatul premiului Nobel pentru pace pe anul 1990, una dintre figurile politice emblematice ale secolului al XX-lea, considerat "omul care a schimbat lumea", a împlinit 80 de ani pe 2 martie 2011.

Concertul a fost organizat de asociaţia Gorby 80 Ltd, în numele Fundaţiei Gorbaciov, o organizaţie înfiinţată de fostul lider sovietic pentru a promova democraţia şi acţiunile umanitare.

Celebru în Occident pentru că a iniţiat reformele care au condus la căderea comunismului în Europa, Mihail Gorbaciov are o cotă de popularitate foarte scăzută în Rusia, conaţionalii săi considerându-l principalul vinovat pentru prăbuşirea imperiului sovietic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici