Miss Ucraina 2018 dă în judecată organizaţia Miss World. Veronika Didusenko susţine că a fost umilită şi discriminată

Veronika Didusenko a dat în judecată organizaţia Miss World, pentru "criterii învechite" şi discriminare, după ce i s-a retras titlul de Miss Ucraina 2018, pentru că organizatorii competiţiei de frumuseţe au descoperit că aceasta are un copil, potrivit dailymail.co.uk.

5375 afișări
Imaginea articolului Miss Ucraina 2018 dă în judecată organizaţia Miss World. Veronika Didusenko susţine că a fost umilită şi discriminată

Miss Ucraina 2018 dă în judecată organizaţia Miss World, pentru criterii "învechite" şi discriminare

Veronika Didusenko, în vârstă de 24 de ani, este divorţată şi are un fiu în vârstă de cinci ani, Alex. Ea cere organizaţiei Miss World, cu sediul la Londra, în Marea Britanie, să îşi modifice criteriile de selecţie astfel încât să corespundă lumii moderne.

Acţiunea a fost depusă la o instanţă din Londra şi este motivată de faptul că organizatorii au încălcat o lege a egalităţii drepturilor din 2010. De asemenea, tânăra îi acuză pe organizatori de discriminare şi de faptul că a fost "umilită public".

Didushenko a recunoscut că nu a oferit informaţii corecte despre viaţa sa personală, însă spune că organizatorii concursului Miss Ucraina au rugat-o să participe, având în vedere celebritatea de care se bucură la nivel internaţional ca model.

Anul trecut, Didusenko a obţinut titlul de Miss Ucraina, care i-a fost retras patru zile mai târziu, după ce s-a aflat că este divorţată şi are un copil. Tinerei i s-a interzis şi accesul în finala concursului Miss World.

Miss World, înfiinţat în 1951, de Eric Morley, a fost iniţial un concurs dedicat exclusiv costumelor de baie şi era denumit "Festival Bikini Contest". Ediţia din 2015 a marcat o premieră în istoria acestei competiţii, fiind eliminată proba costumelor de baie. Organizatorii au declarat la momentul respectiv că vor ca Miss World să se diferenţieze de alte evenimente de profil, punând un mai mare preţ pe inteligenţa şi personalitatea candidatelor decât pe frumuseţea lor.

Competiţia a fost, însă, întotdeauna interzisă femeilor căsătorite şi mamelor. Şeful Miss World, Julia Morley, a declarat anterior că regulile sunt impuse pentru a proteja bunăstarea copiilor.

Miss World se numără printre cele patru competiţii de frumuseţe internaţionale majore din punct de vedere al importanţei evenimentului - "The Big Four Major Pageants" -, alături de Miss Earth, Miss International şi Miss Universe. Creat în Marea Britanie, Miss World a fost primul concurs internaţional de frumuseţe major ce a avut loc la nivel mondial. Miss World este şi cea mai longevivă competiţie internaţională de frumuseţe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🐒

A post shared by Veronika Didusenko (@veronika_didusenko) on

May 18, 2019 at 3:15pm PDT

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici