Moartea lui Amy Winehouse: Concluziile anchetei, reexaminate în ianuarie

Concluziile anchetei despre circumstanţele morţii cântăreţei britanice Amy Winehouse vor fi reexaminate la începutul lunii ianuarie, la Londra, după descoperirea unui viciu de procedură, a anunţat luni un purtător de cuvânt al autorităţilor locale din cartierul londonez Camden.

187 afișări
Imaginea articolului Moartea lui Amy Winehouse: Concluziile anchetei, reexaminate în ianuarie

Moartea lui Amy Winehouse: Concluziile anchetei, reexaminate în ianuarie (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Suzanne Greenaway, medicul legist însărcinat cu anchetarea decesului subit al artistei britanice, a demisionat în noiembrie 2011, pentru că nu avea o vechime de cel puţin cinci ani, condiţie cerută în Marea Britanie pentru a putea să conducă o astfel de anchetă.

Ea a fost numită în acel post de soţul ei, Andrew Reid, el însuşi medic legist într-un alt cartier din Londra. Acesta a fost nevoit să demisioneze în decembrie, după ce autorităţile britanice au anunţat că au iniţiat o procedură disciplinară împotriva lui.

Suzanne Greenaway a ajuns în octombrie 2011 la concluzia că artista britanică a murit în mod accidental din cauza unei absorbţii puternice de alcool după o perioadă de abstinenţă.

Noua audiere va avea loc pe 8 ianuarie, la Tribunalul St. Pancras din cartierul Camden, unde locuia excentrica artistă britanică.

Amy Winehouse a murit pe 23 iulie 2011, la vârsta de 27 de ani, după ce s-a confruntat mulţi ani cu dependenţa de alcool şi de droguri. Moartea ei a fost una "accidentală" - potrivit rezultatelor anchetei făcute de poliţie -, cauzată de abuzul de alcool.

Fanii şi criticii laolaltă i-au aclamat farmecul necizelat, umorul incisiv şi combinaţia unică de jazz şi soul care îi caracterizau muzica. Un alt avantaj al controversatei artiste britanice era talentul incontestabil de compozitoare - muzica pe care a scris-o este, fără excepţie, profund personală, de o candoare brutală. Cele două discuri lansate în timpul vieţii sale, "Frank" şi "Back to Black" - recompensat cu cinci premii Grammy -, s-au vândut în peste 12 milioane de exemplare în întreaga lume. Lansat în 2006, "Back to Black" a devenit, după moartea divei, cel mai bine vândut album al secolului al XXI-lea, în Marea Britanie. Acel record a fost la rândul lui doborât în decembrie 2011 de albumul "21" al cântăreţei Adele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici