Modalităţi prin care oamenii se pot asigura că ajută mediul, dacă aleg un brad natural de Crăciun

  • Sărbătorile de iarnă se apropie, de aceea experţii în grădinărit împărtăşesc sfaturile lor despre cum puteţi avea un Crăciun mai ”ecologic”.
  • Un mod în care puteţi face acest lucru este să cumpăraţi un brad natural de Crăciun, spun aceştia.
579 afișări
Imaginea articolului Modalităţi prin care oamenii se pot asigura că ajută mediul, dacă aleg un brad natural de Crăciun

Modalităţi prin care oamenii se pot asigura că ajută mediul, dacă aleg un brad natural de Crăciun

Deşi mulţi oameni cred că achiziţionarea de brazi naturali de Crăciun dăunează mediului înconjurător din cauza cantităţii care este tăiată în fiecare an, acest lucru poate fi transformat într-unul benefic.

Experţi în grădinărit din Marea Britanie au adunat diferite modalităţi prin care oamenii se pot asigura că ajută mediul în sezonul festiv, cum ar fi reutilizarea şi replantarea brazilor, potrivit Mirror.

Chris Bonnett de la Gardening Express a declarat: „Este de înţeles de ce oamenii cred că achiziţionarea de brazi naturali de Crăciun este dăunătoare pentru mediu, dar de fapt este exact invers. În esenţă, cu cât cumpărăm mai mulţi pomi adevăraţi, cu atât mai mulţi vor putea fi plantaţi în locul lor, ceea ce înseamnă că aceştia pot continua să emită oxigen, pentru a încetini schimbările climatice”.
 
Iată câteva modalităţi prin care oamenii se pot asigura că ajută mediul, dacă aleg un brad natural de Crăciun:
  • Cumpăraţi un brad adevărat
Cumpărarea unui brad natural de Crăciun nu numai că va însemna că fermierii pot planta mai mulţi în locul lor, dar înseamnă, de asemenea, că poate fi reciclat după ce se termină sărbătorile.
 
Dacă ar fi să cumpăraţi un brad artificial, poate că îl veţi putea reutiliza, dar când va fi vorba de achiziţionarea unuia nou, cel vechi va fi aruncat şi va sta într-un depozit de deşeuri timp de sute de ani.
  • Replantaţi bradul de Căciun
Un alt beneficiu al achiziţionării unui brad natural este că acesta poate fi replantat ulterior.  Copacul va fi în continuare potrivit pentru plantare atâta timp cât a fost ţinut departe de sursele de căldură.
 
Dacă intenţionaţi să replantaţi bradul, trebuie să ţineţi cont de faptul că aceştia pot fi ţinuţi în casă doar pentru aproximativ una-două săptămâni, pentru ca apoi să se poată adapta din nou la condiţiile de afară.
 
Această idee este perfectă pentru cei care au copii mici. Plantarea propriului copac împreună cu copiii poate fi o activitate plină de satisfacţii. Este posibil să dureze aproximativ opt ani pentru a creşte, dar pentru copii ce ar putea fi mai interesant decât să aibă un pom de Crăciun pe care l-aţi plantat singuri.
  • Folosiţi ramurile
Grădinarii pasionaţi se pot folosi de fapt de crengile de la pomii de Crăciun şi le pot folosi pentru a proteja grădina de frig. Ramurile pot fi folosite ca un cadru cu o ţesătură de protecţie deasupra împotriva îngheţului.
 
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici