Moş Crăciun primeşte peste şase milioane de scrisori din lumea întreagă

Serviciile poştale din lumea întreagă primesc anual peste şase milioane de scrisori adresate lui Moş Crăciun, iar febra epistolară continuă să crească, a indicat, marţi, într-un comunicat, Uniunea Poştală Universală (UPU), o agenţie specializată a ONU.

1 afișare
Imaginea articolului Moş Crăciun primeşte peste şase milioane de scrisori din lumea întreagă

Moş Crăciun primeşte peste şase milioane de scrisori din lumea întreagă

Bătrânul cu costum roşu şi barbă albă rămâne cel mai îndrăgit destinatar din lume la sfârşitul anului, surclasându-i pe Sfântul Nicolae, cei trei magi şi pe Ded Moroz (rusul Moş Gerilă).

Scrise de copii şi adresate cel mai adesea "Lui Moş Crăciun, Polul Nord", epistolele nu ar putea fi distribuite în mod normal din cauza faptului că "destinatarul este necunoscut". Dar, "cel puţin 20 de operatori poştali pun spiriduşi la dispoziţia lui Moş Crăciun pentru a răspunde mulţimii de scrisori", precizează UPU.

Dacă nu se ia în considerare SUA, care nu dispune de statistici, copiii francezi se situează pe primul loc în topul expeditorilor (1,2 milioane), aceştia fiind urmaţi de canadieni (1 milion) şi britanici (750.000).

În 2006, Finlanda a primit scrisori pentru Moş Crăciun din 150 de ţări (reprezentând 90% din cele 750.000 de epistole primite), Franţa a primit din 126 de ţări, Germania din 80 de ţări, iar Slovacia - din 20 de ţări.

Poşta canadiană oferă răspunsuri în 26 de limbi străine, Germania în 16 limbi, iar Franţa a recrutat special pentru anul acesta o persoană care să răspundă numărului mare de scrisori venite din Rusia.

Poşta americană răspunde la scrisorile adresate lui Moş Crăciun din 1912, poştele elveţiană şi austriacă, din 1950. Poşta elveţiană, care în 2006 a primit peste 18.000 de scrisori adresate lui Moş Crăciun, a primit, în 1950, 450 de de epistole, dintre care 250 veneau din străinătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici