"Mulţi copii sunt flămânzi şi tu îmi aduci ..." Papa Francisc a răbufnit după ce o femeie şi-a deschis geanta şi a cerut o binecuvântare papală. Iată ce era în geantă

Vorbind la o conferinţă despre criza demografică în creştere, Papa Francisc a spus că scăderea natalităţii semnalează o lipsă de speranţă în viitor, cu generaţiile tinere împovărate de un sentiment de incertitudine, fragilitate şi precaritate.

220117 afișări
Imaginea articolului "Mulţi copii sunt flămânzi şi tu îmi aduci ..." Papa Francisc a răbufnit după ce o femeie şi-a deschis geanta şi a cerut o binecuvântare papală. Iată ce era în geantă

"Mulţi copii sunt flămânzi şi tu îmi aduci ..." Papa Francisc a răbufnit după ce o femeie şi-a deschis geanta şi a cerut o binecuvântare papală. Iată ce era în geantă

Papa a spus că animalele de companie înlocuiesc copiii în unele gospodării şi a povestit cum o femeie la o audienţă recentă şi-a deschis geanta şi a cerut o binecuvântare papală pentru "bebeluşul ei", doar pentru a descoperi că era un câine.

"Mi-am pierdut răbdarea şi am mustrat-o spunându-i că mulţi copii sunt flămânzi şi tu îmi aduci un câine", a spus el.

Dar el a recunoscut că există "constrângeri aproape insurmontabile" pentru tinerele femei forţate să aleagă între carieră şi maternitate. Având în vedere costurile ridicate pe care le implică creşterea copiilor, oamenii îşi revizuiesc priorităţile, a adăugat el.

"Nu putem accepta pasiv faptul că atât de mulţi tineri se străduiesc să îşi realizeze visul de familie şi sunt forţaţi să coboare ştacheta dorinţelor, mulţumindu-se cu substitute mediocre: să facă bani, să ţintească o carieră, să călătorească", a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici