Naomi Watts, laureată a premiului Nobel pentru pace (Video)

Actriţa Naomi Watts, nominalizată la premiile Oscar, va juca în "My Name Is Jody Williams", o dramă bazată pe viaţa unei laureate a premiului Nobel pentru pace, care s-a implicat activ în campaniile împotriva minelor de război.

14 afișări
Imaginea articolului Naomi Watts, laureată a premiului Nobel pentru pace (Video)

Naomi Watts, laureată a premiului Nobel pentru pace (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Jody Williams, o profesoară cu o voinţă puternică, ce lucra pentru o agenţie specializată în găsirea de slujbe sezoniere, a decis, dintr-o dată, să renunţe la viaţa ei liniştită în Washington pentru a se înrola într-o carieră fără precedent, dedicată activismului global.

După aproape 15 ani de activism politic, în 1997, Williams a primit premiul Nobel pentru pace, fiind astfel omagiată pentru coordonarea cu succes a multor campanii dedicate eradicării minelor de război.

Impetuoasă şi controversată, Williams a devenit celebră pentru faptul că l-a catalogat pe preşedintele Bill Clinton drept un "mic penis fricos", deoarece acesta nu a semnat acordul prin care se interziceau minele de război.

Proiectul studiourilor Universal urmează să fie regizat de Audrey Wells, cunoscut pentru filmele "Guinevere" (1998) şi "Sub soarele Toscanei" (2003).

Naomi Watts s-a născut în Marea Britanie şi a fost crescută în Australia, unde s-a mutat după moartea tatălui, Peter Watts, inginerul de sunet al trupei Pink Floyd.

La începutul anilor '90, pe când Watts lucra ca model, ea s-a împrietenit cu, pe atunci, necunoscuta Nicole Kidman. Ambele au apărut apoi în filmul independent "Flirting" (1991).

Watts, care s-a făcut remarcată în "Mulholland Drive" al lui David Lynch, în 2001, a fost nominalizată la premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă, în 2004, pentru rolul din "21 Grams", de Alejandro Gonzalez Inarritu.

În 2006, ea a devenit reprezentantă specială a Programului Naţiunilor Unite de luptă împotriva SIDA.

"21 Grams", de Alejandro Gonzalez Inarritu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici