NASA şi ESA au decis locul de amplasare a Lunar Gateway, o staţie spaţială lunară | VIDEO

O staţie spaţială va fi amplasată pe o orbită eliptică a Lunii, la distanţă de minimum 2.993 de kilometri de aceasta, iar construcţia avanpostului va debuta în anii 2020, au anunţat NASA şi Agenţia Spaţială Europeană (ESA), citate de The Telegraph.

5644 afișări
Imaginea articolului NASA şi ESA au decis locul de amplasare a Lunar Gateway, o staţie spaţială lunară | VIDEO

NASA şi ESA au decis locul de amplasare al Lunar Gateway, o staţie spaţială lunară

Lunar Gateway va fi folosită ca punct de staţionare pentru astronauţii care vor călători pe Lună, dar şi pentru misiunile pe alte corpuri din Sistemul nostru Solar.

Locul unde va fi amplasată staţia spaţială va permite călătorii dus-întors pe Lună o dată la şapte zile, avanpostul urmând să fie dotat şi cu un vehicul de transport de persoane şi roboţi.

Reprezentanţii ESA spun că staţia va fi ca un "refugiu montan", oferind adăpost şi un loc de oprire şi de depozitare a proviziilor pentru călătorii mai lungi, de exemplu, cele pe Marte, dar şi un sistem de comunicaţii cu Terra şi un laborator pentru experimente ştiinţifice.

Specialiştii de la NASA şi ESA au decis că staţia nu se va învârti în jurul Lunii pe o orbită joasă, aşa cum s-a întâmplat la misiunile Apollo. Noua staţie va avea o orbită eliptică, pentru a se apropia cât mai mult de Lună, dar şi pentru ca specialiştii de pe Terra să aibă un acces mai rapid la aceasta. Staţia se va putea apropia la aproximativ 2.993 de kilometri de Lună, iar punctul cel mai îndepărtat se va afla la 69.200 de kilometri.

Astronauţii vor corecta în mod regulat poziţia avanpostului, aşa cum se întâmplă şi în cazul Staţiei Spaţiale Internaţionale.

Lunar Gateway va include module aparţinând mai multor agenţii spaţiale, inclusiv din Japonia, SUA şi Europa, şi va fi o bază permanentă, echipele de astronauţi putând locui acolo mai multe luni.

NASA a anunţat, în urmă cu câteva luni, că americanii se vor întoarce pe satelitul natural al Terrei în maximum cinci ani, respectiv în 2024. În perioada 16 - 20 iulie este marcată împlinirea a 50 de ani de la prima misiune cu echipaj uman pe Lună, realizată de NASA. Cea mai recentă misiune de acest tip, din seria Apollo, a avut loc în 1972, iar de atunci niciun om nu a mai păşit pe Lună. De decenii, NASA a pendulat între misiunile pe Marte şi cele pe Lună, fiind o victimă a schimbărilor de administraţie prezidenţială. Mai recent, Barack Obama a cerut realizarea de misiuni pe Marte, în timp ce actualul preşedinte al SUA, Donald Trump, este interesat de cele pe Lună.

Taguri:
nasa,
esa,
lunar gateway

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici