Naşterea bebeluşului regal: Ce se va întâmpla după venirea pe lume a copilului prinţului William şi al ducesei Kate

Naşterea copilului prinţului William al Marii Britanii şi al ducesei de Cambridge este aşteaptă cu înfrigurare în aceste zile, iar vestea că soţia prinţului William este însărcinată a fost primită cu bucurie în întreaga lume. Dar ce se va întâmpla exact după ce bebeleşul regal va apărea pe lume?

6007 afișări
Imaginea articolului Naşterea bebeluşului regal: Ce se va întâmpla după venirea pe lume a copilului prinţului William şi al ducesei Kate

Catherine, soţia prinţului William, ar putea naşte astăzi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La această întrebare răspunde CNN într-un material publicat pe pagina de web.

Unde se va naşte copilul?

Se aşteaptă ca ducesa de Cambridge să devină mamă în aripa privată a spitalului St. Mary din Londra, unde s-au născut prinţii William şi Harry.

Numeroşi jurnalişti şi-au instalat corturile în faţa aripii Lindo de aproape două săptămâni.

Prinţul William va asista la naştere?

Potrivit presei britanice, prinţul William şi-a luat câteva zile de concediu de la baza aeriană din Ţara Galilor unde lucrează ca pilot de elicopter, pentru a petrece această săptămână alături de soţia sa, în reşedinţa cuplului princiar, Palatul Kensington.

În schimb, CNN notează că prinţul William nu-şi va lua liber înainte de naşterea copilului, fiind posibil ca acesta să fie adus cu un elicopter la Palatul Kensington în momentul în care soţia sa va intra în travaliu.

Cine va fi anunţat de naşterea bebeluşului regal?

Despre naşterea copilului vor fi informaţi mai întâi Regina Elizabeth a II-a, primul ministru David Cameron şi conducătorii din fiecare regiune a Commonwealth-ului, precum şi restul membrilor familiei regale şi ai familiei Middleton.

În cazul în care bebeleşul se naşte în timpul nopţii, este posibil ca un anunţ oficial să fie făcut abia a doua zi dimineaţa.

Cum vor afla britanicii despre naşterea bebeluşului?

Un prim indiciu privind naşterea copilului princiar este sosirea unui oficial de la Palatul Buckingham la spital pentru a intra în posesia unui certificat semnat de medicii ducesei privind sexul, greutatea şi ora exactă a naşterii bebeluşului.

Respectivul document va fi trimis, sub escortă, la palat, unde va fi înrămat şi pus pe un şevalet - acelaşi utilizat pentru anunţarea naşterii prinţilor William şi Harry, care va fi plasat în curtea palatului.

Aceasta va fi prima dată când oamenii vor afla sexul copilului, însă este posibil ca numele acestuia să fie anunţat într-un interval de zece zile.

De asemenea, se aşteaptă ca prinţul William să dea o declaraţie oficială la ieşirea din spital, la fel ca părinţii lui Kate, Carole şi Michael Middleton.

Ce se va întâmpla după naştere?

Păstrând tradiţia, ducesa Catherine va apărea pe scările spitalului St. Mary din Londra cu nou-născutul, la fel cum a făcut prinţesa Diana cu băieţii ei.

Locul exact unde îşi va petrece copilul primele săptămâni din viaţă este ţinut secret.

Pe termen lung, cuplul regal a decis să se stabilească la Palatului Kensington, însă nu se vor muta acolo în curând.

Luni, Camilla, soţia prinţului Charles, a lăsat să se înţeleagă că aşteptarea se va încheia în curând şi că aşteaptă venirea pe lume a unui băieţel sau a unei fetiţe "până la sfârşitul acestei săptămâni".

Singura confirmare oficială referitoare la termenul la care va naşte ducesa Kate a venit în urmă cu mai multe luni, atunci palatul regal a anunţat că naşterea va avea loc la "jumătatea lunii iulie". Însă, potrivit unei surse, data naşterii prevăzută de medici este vineri, 19 iulie - ceea ce înseamnă că, dacă naşterea va întârzia două săptămâni, bebeluşul regal britanic ar putea veni pe lume pe 2 august.

O sursă apropiată de familia regală a spus: "Un număr mic de angajaţi ai spitalului St. Mary care ar putea fi de gardă atunci când ducesa va naşte au fost contactaţi şi li s-a spus că trebuie să nu consume deloc alcool cu o lună înainte de naştere".

Biroul de presă al Palatului Kensington, unde vor locui prinţul William şi soţia sa, a refuzat să confirme data exactă la care ducesa de Cambridge va naşte, deşi Kate însăşi a lăsat să îi scape, în timpul unei discuţii în public, în urmă cu câteva luni, faptul că urmează să nască "la jumătatea lunii iulie".

Pe 3 decembrie 2012, la peste un an şi jumătate de la nunta lor somptuoasă, prinţul William şi soţia sa, Catherine, au anunţat că vor avea primul lor copil, viitorul moştenitor al tronului Marii Britanii, iar această veste era aşteptată cu înfrigurare şi speranţă, de multe luni, de întregul regat.

William, fiul prinţului Charles şi al prinţesei Diana, s-a căsătorit cu Kate Middleton pe 29 aprilie 2011, la Londra, în cadrul unei ceremonii somptuoase, care a fost urmărită de aproximativ 2 miliarde de telespectatori.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici