Natalie Cole a fost externată după un transplant de rinichi

Cântăreaţa americană Natalie Cole a fost externată duminică dintr-un spital din Los Angeles, la cinci zile după operaţia de transplant renal la care a fost supusă, informează people.com.

24 afișări
Imaginea articolului Natalie Cole a fost externată după un transplant de rinichi

Natalie Cole a fost externată după un transplant de rinichi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Natalie Cole, în vârstă de 59 de ani, s-a întors la reşedinţa ei din Los Angeles în cursul zilei de duminică, pentru a fi prezentă, luni, la o ceremonie religioasă oficiată în memoria surorii sale Carol "Cookie" Cole, decedată din cauza unui cancer pulmonar în aceeaşi zi în care cântăreaţa a fost supusă unui transplant de rinichi.

"Natalie se simte bine, în ciuda circumstanţelor", a declarat purtătorul de cuvânt al artistei americane.

Printr-o întorsătură tragică a evenimentelor, Natalie Cole - obligată încă din septembrie 2008 să recurgă la dializă de trei ori pe săptămână, din cauza complicaţiilor apărute după tratamentul pe care l-a urmat contra hepatitei C - a primit vestea că medicii i-au găsit un donator compatibil în momentul în care veghea la căpătâiul surorii sale muribunde.

În iulie 2008, cântăreaţa americană a făcut public faptul că suferă de hepatita C, declarând că a contractat această maladie a ficatului, probabil, în perioada în care obişnuia să se drogheze, în urmă cu peste 30 de ani.

Hepatita C este o inflamaţie a ficatului, iar virusul se transmite cel mai adesea prin ace de seringă murdare şi de obicei îi afectează pe dependenţii de droguri injectabile.

Natalie Cole a vorbit despre dependenţa ei de cocaină, heroină şi alcool în autobiografia pe care a publicat-o în 2000, "Angel on My Shoulder". Artista, al cărei tată a murit de cancer pulmonar când ea avea doar 15 ani, a reuşit să scape de dependenţa de droguri cu ajutorul unui tratament de dezintoxicare, în 1980.

Cole a câştigat opt premii Grammy pe parcursul carierei sale de 30 de ani în jazz, pop şi R&B. Cele mai cunoscute albume ale artistei sunt "Everlasting" şi "Unforgettable... With Love", care conţine o piesă în duet cu tatăl ei, realizată cu ajutorul tehnologiei digitale.

Natalie şi Nat king Cole - Unforgettable

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici