Natalie Portman, în rolul unei judecătoare de la Curtea Supremă a SUA, într-un film biografic

Actriţa americană Natalie Portman va interpreta rolul judecătoarei progresiste Ruth Bader Ginsburg, de la Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii, o apărătoare deschisă şi fermă a drepturilor femeilor, în filmul biografic "On The Basis Of Sex".

286 afișări
Imaginea articolului Natalie Portman, în rolul unei judecătoare de la Curtea Supremă a SUA, într-un film biografic

Natalie Portman, în rolul unei judecătoare de la Curtea Supremă a SUA, într-un film biografic (Imagine: HEPTA)

Actriţa americană, în vârstă de 33 de ani, a acceptat să joace în filmul biografic "On The Basis Of Sex", care prezintă viaţa celei de-a doua femei care a fost numită judecător la Curtea Supremă a SUA, potrivit site-ului Deadline. Filmul prezintă traseul lui Ruth Bader Ginsburg, iniţial o profesoară de drept, devenită judecătoare la Curtea Supremă a SUA, şi dificultăţile de gen întâmpinate în parcursul său, informează dailymail.co.uk.

Filmările pentru această peliculă sunt programate să înceapă la sfârşitul acestui an, iar Marielle Heller se află în negocieri pentru a regiza lungmetrajul.

Ruth Bader Ginsburg, în vârstă de 82 de ani, s-a născut în Brooklyn, New York, în 1933, şi a absolvit cursurile facultăţii de drept la Cornell University şi Columbia. În 1970, a fondat prima revistă din domeniu care s-a concentrat exclusiv pe drepturile femeilor, iar, în 1972, a fondat Women's Rights Project la American Civil Liberties Union.

Numită în 1993, de preşedintele Bill Clinton, Ginsburg este unul dintre cei patru judecători progresişti de la Curtea Supremă, alcătuită din nouă "înţelepţi". Curtea are ultimul cuvânt în ceea ce priveşte toate subiectele de importanţă maximă din societatea americană, de la căsătoriile între persoane de acelaşi sex la avort, inclusiv privind reforma din domeniul sănătăţii iniţiată de Barack Obama şi execuţiile. Până în prezent, doar patru femei au ajuns să facă parte din cadrul celei mai importante instanţe juridice din SUA: Sandra Day O'Connor, în prezent pensionară, Ruth Bader Ginsburg, Sonia Sotomayor şi Elena Kagan. Totodată, aceasta este pentru prima dată când trei femei fac parte din această instanţă, alături de şase bărbaţi.

Cu o sănătate fragilă, judecătoarea Ruth Bader Ginsburg, o apărătoare deschisă şi fermă a drepturilor femeilor, s-a refăcut după o chimioterapie împotriva unui cancer la colon, la sfârşitul anilor 1990, după care a fost operată cu succes, în 2009, de un cancer la pancreas descoperit în primul stadiu. În noiembrie 2014, judecătoarea Ruth Ginsburg a fost supusă unei operaţii cardiovasculare.

De mai multe luni, circulă zvonuri despre starea sănătăţii acesteia şi despre o eventuală demisie de la Înalta Curte, ceea ce i-ar permite preşedintelui Barack Obama să numească un alt judecător înainte să-şi încheie al doilea mandat. Însă judecătoarea Ginsburg a declarat întotdeauna că problemele sale de sănătate nu o vor împiedica să-şi desfăşoare activitatea şi că nu intenţionează să demisioneze.

"Înţelepţii" sunt numiţi pe viaţă la Curtea Supremă, de preşedintele Statelor Unite ale Americii şi sunt confirmaţi ulterior de Senat.

Natalie Portman a jucat în 2009 în thrillerul psihologic "Lebăda neagră/ Black Swan", în care actriţa a interpretat rolul unei balerine cu tendinţe de automutilare. Pentru acest rol, Natalie Portman a fost recompensată cu premiul Oscar, dar şi cu un Glob de Aur pentru cea mai bună actriţă în rol principal. Actriţă, regizoare şi producătoare de film, Natalie Portman a debutat în rolul adolescentei rebele din filmul "Léon", al lui Luc Besson, şi a continuat cu partituri în filme precum "Visând la Beverly Hills", "Ispita/ Closer", "Fantomele lui Goya" şi "V de la Vendetta". Portman a jucat recent în mai multe filme de genuri diferite, printre care comediile "Măria Ta/ Your Highness" şi "Fără obligaţii/ No Strings Attached", filmul de acţiune "Thor" şi drama "Hesher".

Vedeta americană a regizat filmul "A Tale of Love and Darkness", după cartea omonimă a autorului israelian Amos Oz, care va avea premiera la Festivalul de Film de la Cannes (13 - 24 mai), săptămâna viitoare.

Portman, care îşi împarte timpul între Los Angeles şi Paris - unde soţul său, Benjamin Millepied, lucrează, la Baletul Operei din Paris -, are în pregătire multe alte proiecte cinematografice, după ce a făcut o pauză în carieră pentru a-şi creşte fiul, Aleph, care împlineşte, luna viitoare, 4 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici