Neil Blomkamp, regizorul filmului "Elysium", dat în judecată pentru plagiat - VIDEO

Un scenarist îi acuză pe regizorul Neil Blomkamp şi pe mai mulţi directori de la Sony Pictures, TriStar Pictures, Media Rights Capital şi QED International că şi-au însuşit un scenariu scris de el, pe care l-au folosit la realizarea filmului "Elysium", cu Matt Damon în rolul principal.

388 afișări
Imaginea articolului Neil Blomkamp, regizorul filmului "Elysium", dat în judecată pentru plagiat - VIDEO

Neil Blomkamp, regizorul filmului "Elysium", dat în judecată pentru plagiat (Captură video)

Scenaristul Steve Wilson Briggs a depus, marţi, plângerea la Tribunalul districtual din California, potrivit site-ului TheWrap.com, citat de contactmusic.com.

Steve Wilson Briggs afirmă că Neil Blomkamp a avut acces la scenariul său, scris în 2005 şi intitulat "Butterfly Driver", după ce l-a publicat, în 2007, pe site-ul de scenarii TriggerStreet.com, creat de cineastul Kevin Spacey şi Dana Brunetti.

Superproducţia hollywoodiană "Elysium", cu Matt Damon şi Jodie Foster în rolurile principale, transpune lupta de clasă dintre milioane de pământeni săraci rămaşi pe Terra, devenită în anul 2154 o planetă cu resurse epuizate aproape complet, şi clasa super-bogaţilor, care trăiesc lipsiţi de griji pe staţia spaţială Elysium.

Filmul a avut până în prezent încasări de 272,7 milioane de dolari la nivel mondial, potrivit boxofficemojo.com.

Regizorul şi scenaristul Neil Blomkamp, originar din Johannesburg, Africa de Sud, este cunoscut pentru filmul SF "District 9" (2009), cu Sharlto Copley în rolul principal. "District 9" a fost nominalizat, în 2010, la patru categorii ale premiilor Oscar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici