Nemulţumiri la EUROVISION 2013 - Luminiţa Anghel: E şocant că Ştefan Naftanailă a ales să nu-mi dea nici măcar un punct. Naftanailă: Am votat ţinând cont de calitatea piesei şi a interpretării

Luminiţa Anghel, care s-a clasat pe locul al treilea în clasamentul final al selecţiei naţionale a Eurovision, a declarat, pentru MEDIAFAX, că este inadmisibil şi şocant că unul dintre juraţi, Ştefan Naftanailă, a ales să nu îi acorde nici măcar un punct. Ştefan Naftanailă a declarat înainte de a citi punctajele acordate că a votat "ţinând cont de calitatea piesei, a interpretării şi de capacitatea interpretului de a face faţă acestui concurs".

8649 afișări
Imaginea articolului Nemulţumiri la EUROVISION 2013 - Luminiţa Anghel: E şocant că Ştefan Naftanailă a ales să nu-mi dea nici măcar un punct. Naftanailă: Am votat ţinând cont de calitatea piesei şi a interpretării

EUROVISION 2013 - Luminiţa Anghel: E şocant că Ştefan Naftanailă a ales să nu-mi dea nici măcar un punct

Cezar va reprezenta România la Eurovision Song Contest de la Malmo din Suedia, cu piesa "It's my life", compusă de Cristian Faur, câştigătoare a finalei selecţiei naţionale a concursului Eurovision, care s-a desfăşurat sâmbătă seară, la TVR.

Cezar a obţinut un total de 20 de puncte, de la juriu şi de la public, în urma unei lupte foarte strânse cu trupa Electric Fence (19 puncte) şi cu Luminiţa Anghel (18 puncte).

În acest context, fiecare notă a atârnat foarte greu în clasamentul final. Ştefan Naftanailă nu i-a acordat Luminiţei Anghel nici măcar un punct, fapt care a nemulţumit-o pe cântăreaţă.

Contactată de MEDIAFAX, Luminiţa Anghel a declarat că a şocat-o decizia lui Ştefan Naftanailă, precizând însă că nu o va contesta.

"Este inadmisibil ca un om de radio care a fost la aproape toate concursurile Eurovision internaţionale, împreună cu echipa României, să considere că nu merit nici măcar un punct. Este un şoc pentru mine şi pentru toată echipa mea că acest domn a ales să nu-mi acorde nici măcar un punct şi mi-a dat nota 0", a spus Luminiţa Anghel.

Totodată, Liliana Levinţa, PR-ul cântăreţei Luminiţa Anghel şi impresar autorizat, a declarat: "Dacă cineva în România consideră că Luminiţa Anghel este o artistă de nota 0, acel om nu mai are ce căuta niciodată într-un concurs, nici măcar să asculte o melodie pentru că nu se pricepe". "Nu vom contesta decizia acestui jurat pentru că asta înseamă să fi jurat: să ai o părere personală şi subiectivă. Că ea este de toată jena asta este o altă treabă. Nu avem intenţia să contestăm nimic", a mai spus Liliana Levinţa.

Ştefan Naftanailă, singurul membru al juriului Eurovision care nu a acordat niciun punct piesei Luminiţei Anghel, a declarat înainte de a citi punctajele acordate că a votat "ţinând cont de calitatea piesei, a interpretării şi de capacitatea interpretului de a face faţă acestui concurs".

Dan Manoliu, managerul proiectului Eurovision, a declarat că fiecare dintre cei şapte juraţi ai selecţiei naţionale a concursului răspunde personal pentru modul în care a votat, precizând însă că pentru el a fost "chiar şocant" că Ştefan Naftanailă nu i-a acordat niciun punct Luminiţei Anghel.

Pe de altă parte, Liliana Levinţa a evitat să comenteze afirmaţia făcută după încheierea finalei naţionale, în emisiunea "DOPO Eurovision", de Cristian Faur, compozitorul piesei câştigătoare "It's my life". Faur a spus că Cezar i-a fost recomandat de Andrei Tudor. "Au fost voturi foarte multe din partea publicului pentru Cezar. Îi mulţumesc lui Andrei Tudor pentru că el este cel care mi l-a recomandat pe Cezar, ca să se ştie. Am întrebat de patru contratenori. Dacă vom intra mai sus cu o treaptă, pe podium, la Eurovision, o să i se datoreze şi lui Andrei", a spus Cristian Faur, care a avut în concurs şi piesa interpretată de Elena Cârstea ("Spinning").

La rândul său, Andrei Tudor a spus că i-a recomandat lui Cristian Faur mai mulţi artişti între care Vladimir Catană şi Narcis Iustin Ianău.

Compozitorul Andrei Tudor i-a dat punctajul maxim lui Cezar (12 puncte), iar Luminiţei Anghel i-a acordat 7 puncte.

"Nu mai e nevoie de niciun comentariu. Se înţelege din moment ce i-a dat doar 7 puncte Luminiţei", a spus Liliana Levinţa, PR-ul Luminiţei Anghel, refuzând să facă alte comentarii.

În emisiunea "DOPO Eurovision", difuzată în direct la TVR 1, Cezar a spus: "Vreau să le mulţumesc tuturor concurenţilor. Îi felicit pe toţi. Cred că toţi am învins. Acum publicul a votat, juriul a votat, pentru mine chiar e un vis. Dar, de la început am simţit nişte energii. Aş vrea să ne bucurăm toţi pentru România, nu să o luăm personal, ci să ne bucurăm că poate România o să facă un pas mai mare pe viitor şi să intre în primii doi".

Compozitorul Andrei Tudor a spus că a avut patru piese între preferatele lui. "Cred că toate patru ne-ar fi reprezentat foarte bine. Din păcate a trebuit să le clasez cumva şi aşa le-am văzut eu şi cred că el (Cezar, n.r.) va face o figură foarte foarte bună în faza internaţională şi, la fel, Cristi (Cristian Faur, n.r.) este cel care a obţinut locul al treilea la Eurovision cu Luminiţa Anghel (la Kiev, în 2005, n.r.). Cred că e o reţetă de succes", a spus Andrei Tudor.

Cezar va intra în a doua semifinală a concursului Eurovision, care se va desfăşura pe 16 mai, la Malmo, în Suedia. Finala internaţională a concursului Eurovision va avea loc pe 18 mai şi va putea fi urmărită, de asemenea, la TVR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici