Noaptea Albă a Galeriilor aşteaptă vizitatorii în 28 de spaţii alternative din Capitală, pe 24 mai

Noaptea Albă a Galeriilor propune un nou traseu în harta nocturnă a evenimentelor de artă contemporană din Bucureşti, care include 26 de galerii şi 28 de spaţii alternative, pe 24 mai.

307 afișări
Imaginea articolului Noaptea Albă a Galeriilor aşteaptă vizitatorii în 28 de spaţii alternative din Capitală, pe 24 mai

Noaptea Albă a Galeriilor aşteaptă vizitatorii în 28 de spaţii alternative din Capitală, pe 24 mai (Imagine: noapteagaleriilor.ro)

Ediţia a şaptea a Nopţii Albe a Galeriilor (NAG) marchează un program variat, în care publicul este invitat să participe la vernisaje ale unor artişti prezentaţi în premieră, la o producţie specială în spaţiul NAG, demonstraţii artistice, performance-uri, instalaţii audio - video, inaugurarea unor noi spaţii şi lansarea unor proiecte pentru promovarea artei contemporane româneşti, informează un comunicat.

Programul detaliat şi harta galeriilor vor putea fi găsite la sediile tuturor spaţiilor participante, iar de pe site-ul evenimentului www.noapteagaleriilor.ro se va putea descărca formatul tipărit.

Pentru prima oară, Noaptea Albă a Galeriilor va pune la dispoziţia oraşului aplicaţii IOS şi Android, structura acestora ajutând atât la navigarea cu uşurinţă în harta galeriilor, cât şi la localizarea în oraş a fiecărui participant din programul NAG, cu ajutorul unor coduri QR specifice. Aceste coduri vor fi amplasate în oraş, în zonele centrale (Victoriei, Romană, Universitate, Unirii), ele indicând precis cele mai apropiate galerii şi harta zonei pentru a le localiza.

Printre spaţiile deschise la Noaptea Galeriilor se numără Contemporary Art Gallery, Aiurart, ALERT studio, Anaid Art Gallery, Anca Poteraşu Gallery, Anexa Foto/ MNAC, AnnArt Gallery, Art Yourself Gallery, Atelier 030202, Atelier 35, Club Electroputere - Bucureşti, Galeria Galateca, Galeria Nicodim, Pasajul Comedia Galeria Posibilă, H'art Gallery, Imbold Galeria, Pavilion, Salonul de proiecte, Spaţiul Platforma, Centrul Artelor Vizuale Bucureşti, Galeria Galateea, Galeria Orizont, Galeria Simeza, UNAgaleria, Victoria Art Center, Zorzini Gallery.

Lor li se alătură spaţii alternative precum Art Hub, Atelierul de producţie, Casa Ion Mincu (OAR), Hala OXIGEN, NAG, Parcul Cişmigiu (zona debarcader) Palatul Voievodal - Curtea Veche, Teatrul Ţăndărică, World Press Photo 2013.

Prima ediţie a Nopţii Albe a Galeriilor a avut loc în 2007, fiind, după Noaptea Muzeelor (sâmbăta care cade în jurul datei de 18 mai), al doilea eveniment cultural din România desfăşurat pe durata unei nopţi. În ultimii ani, Noaptea Albă a Galeriilor s-a dezvoltat ca un proiect recunoscut pentru promovarea artelor contemporane şi a tinerilor artişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici