Noel Gallagher vinde la licitaţie, în scopuri caritabile, un disc de aur cu autograf

Rockerul britanic Noel Gallagher, fostul chiarist al trupei Oasis, a scos la licitaţie, pe site-ul eBay.com, un disc de aur cu autograf, primit ca recunoaştere a succesului albumului său de debut, fondurile urmând a fi donate unei fundaţii caritabile.

71 afișări
Imaginea articolului Noel Gallagher vinde la licitaţie, în scopuri caritabile, un disc de aur cu autograf

Noel Gallagher (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Muzicianul a lansat albumul "High Flying Birds" în 2011, fiind primul material discografic al acestuia după destrămarea trupei Oasis, conform contactmusic.com.

Fondurile obţinute în urma licitaţiei vor fi donate fundaţiei Give It Up Fund, care strange fonduri destinate tratării dependenţei de alcool şi de droguri. Fundaţia a fost înfiinţată de actorul Russell Brand, vechi prieten cu Noel Gallagher.

Fostul membru al trupei Oasis va scrie un mesaj special pe discul de aur pentru cumpărătorul acestuia.

Licitaţia, care se desfăşoară pe site-ul eBay.com, se va închide pe 2 martie.

Trupa Oasis s-a format în Manchester, Marea Britanie, în 1991, sub numele iniţial The Rain. Trupa a cunoscut succesul după lansarea albumului "Definitely Maybe", în 1994, în plină eră a muzicii pop britanice. Oasis a vândut peste 60 de milioane de albume în toată lumea, a avut opt piese pe primul loc în topurile din Marea Britanie şi a câştigat 15 premii NME, cinci BRIT Awards, nouă Q Awards şi patru MTV Europe Music Awards.

Fraţii Liam şi Noel Gallagher s-au certat în vara anului 2009, iar Noel a părăsit grupul Oasis cu puţin timp înainte de un concert pe care grupul ar fi trebuit să îl susţină la Paris, declarând că nu mai poate colabora cu fratele său Liam.

Ulterior, Liam Gallagher a anunţat numele noului său grup, Beady Eye, din care fac parte Gem Archer, Andy Bell şi Chris Sharrock, foştii săi colegi din Oasis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici