Noi acuzaţii pentru Harvey Weinstein. Producătorul, judecat pentru agresarea sexuală a unei minore, în 2002

Producătorul de film american căzut în dizgraţie Harvey Weinstein a fost dat din nou în judecată, pentru agresarea sexuală a unei tinere în vârstă de 16 ani, în 2002, potrivit Reuters.

699 afișări
Imaginea articolului Noi acuzaţii pentru Harvey Weinstein. Producătorul, judecat pentru agresarea sexuală a unei minore, în 2002

Kaja Sokola. Sursa: wyborcza.pl

Fostul model Kaja Sokola a anunţat, totodată, că respinge acea înţelegere în valoare totală de 25 de milioane de dolari pe care încearcă să o încheie Harvey Weinstein şi conducerea companiei sale aflate în faliment cu mai multe zeci de victime care îl acuză pe producătorul de film american de abuzuri sexuale.

Sokola, în vârstă de 33 de ani, care a intentat proces în nume propriu, joi, la o instanţă din New York, spune că acea înţelegere financiară nu este corectă şi dreaptă pentru victimele producătorului.

Sokola, care lucrează ca psiholog şi psihoterapeut în Polonia, spune că, iniţial, şi-a inclus plângerea, sub pseudonim, într-o acţiune colectivă în justiţie, în 2018, împotriva lui Weinstein, a companiei acestuia şi asociaţilor lui.

Însă, săptămâna trecută a fost făcut anunţul privind înţelegerea în valoare de 25 de milioane de dolari, iar atunci a decis să intenteze proces în nume propriu.

Acordul ar pune capăt unor procese intentate de actriţe şi foste angajate ale lui Weinstein, care îl acuză de diverse forme de abuz sexual, de la hărţuire la viol. Suma ar urma să fie plătită de firmele de asigurări cu care avea încheiate contracte fostul studio de producţie Weinstein Co, iar Weinstein nu ar fi obligat să recunoască faptele sau să plătească vreo daună.

Sokola a povestit că s-a mutat la New York la vârsta de 16 ani pentru a deveni actriţă, lucrând iniţial ca model. Aceasta susţine că a fost „abuzată sexual" de Weinstein în septembrie 2002.

Deşi acuzaţia priveşte o faptă veche de 17 ani, o nouă lege adoptată în statul american New York anul acesta permite intentarea unui astfel de proces.

Acţiunea intentată de Sokola este separată de procesul care va debuta pe 6 ianuarie 2020, la New York, şi în care Weinstein este judecat pentru agresarea sexuală a două femei. Iniţial, procesul în care este acuzat Weinstein trebuia să înceapă pe 9 septembrie, dar două noi capete de acuzare pentru comportament sexual agresiv şi reclamaţiile a două femei privind evenimente din 2006 şi 2013 i-au determinat pe avocaţii apărării să ceară mai mult timp pentru a putea pune la punct o apărare.

Procurorii au arătat că o a treia femeie va veni în faţa instanţei pentru a povesti cum a fost violată de Weinstein, în 1993. Procurorii au anunţat că Annabella Sciorra, actriţa cunoscută pentru rolul din serialul „Clanul Soprano/ The Sopranos", va depune mărturie, în pofida faptului că producătorul nu poate fi condamnat pentru această faptă, care a fost prescrisă.

Weinstein, cunoscut drept unul dintre cei mai influenţi producători de film din ultimele decenii, a pledat nevinovat la cinci capete de acuzare printre care se numără deja violul şi comportamentul sexual agresiv. Dacă va fi găsit vinovat riscă pedeapsa cu închisoarea pe viaţă.

Peste 70 de femei, printre care actriţe precum Angelina Jolie, Salma Hayek şi Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire sexuală, viol sau agresiune, în urma apariţiei, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele producătorului de film. Weinstein, în vârstă de 67 de ani, a negat acuzaţiile, spunând că relaţiile au fost consensuale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici