Nunta prinţesei Mako a Japoniei, amânată din cauza unui scandal financiar. Ce a făcut mama viitorului mire

Nunta prinţesei Mako a Japoniei, care a anunţat că va renunţa la titlu pentru a se căsători cu iubitul ei, un om din popor, ar fi fost amânată până în 2020 din cauza unui scandal financiar în care este implicată mama viitorului mire, potrivit The Guardian.

3059 afișări
Imaginea articolului Nunta prinţesei Mako a Japoniei, amânată din cauza unui scandal financiar. Ce a făcut mama viitorului mire

Nunta prinţesei Mako a Japoniei, amânată din cauza unui scandal financiar

Aceştia s-ar teme şi de eventuale critici ale populaţiei, întrucât prinţesa Mako va primi din partea guvernului nipon suma de 900.000 de dolari, ca ajutor în procesul de tranziţie de la statutul de prinţesă la cel de om din popor.

Cei doi s-au cunoscut în urmă cu şase ani, în timp ce erau studenţi, la un eveniment organizat la un restaurant din Shibuya, un district din Tokyo. Logodnicii au urmat, în acelaşi timp, aceeaşi facultate, Universitatea creştină internaţională din Tokyo.

Deşi Mako îşi pierde titlul de prinţesă odată cu căsătoria cu Komuro, ocazia de a accede la tronul Japoniei era oricum limitată, pentru că moştenitorii sunt aleşi numai dintre descendenţii de sex masculin.

Din cei 19 membri în viaţă ai familiei imperiale a Japoniei, doar trei sunt de sex masculin. Unchiul lui Mako, prinţul moştenitor Naruhito, îi va succede împăratului Akihito, linia de succesiune fiind completată de tatăl prinţesei, respectiv fratele acesteia.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici