Nunta regală pas cu pas: Prinţul William şi Kate Middleton s-au sărutat în faţa mulţimii de la Buckingham - VIDEO, FOTO

Prinţul William şi Kate Middleton au fost declaraţi soţ şi soţie, vineri, în cadrul unei ceremonii fastuoase care a avut loc la catedrala Westminster din Londra, în prezenţa a circa 1.900 de invitaţi. Cei doi au ieşit apoi în balconul de la palatul Buckingham şi s-au sărutat în faţa miilor de oameni prezenţi.

7281 afișări
Imaginea articolului Nunta regală pas cu pas: Prinţul William şi Kate Middleton s-au sărutat în faţa mulţimii de la Buckingham - VIDEO, FOTO

Nunta regală pas cu pas: Prinţul William şi Kate Middleton s-au sărutat în faţa mulţimii de la Buckingham (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nunta regală poate fi urmărită on-line pe canalul casei regale de pe Youtube.

Peste 2 miliarde de telespectatori vor urmări evenimentul din faţa propriilor televizoare, potrivit estimărilor guvernamentale.

Această cifră este evident superioară celei de 750 de milioane care reprezintă numărul telespectatorilor care au urmărit nunta părinţilor prinţului William, pe 29 iulie 1981.

17:55 Prinţul Harry, Charles şi Camilla au plecat de la palat într-o limuzină Rolls Royce

17:50 Prinţul William şi Kate părăsesc palatul Buckingham într-o maşină cu numărul de înmatriculare "JU5T WED"

15:30 Cei doi miri au părăsit balconul de la palatul Buckingham

15:25 Prinţul William şi soţia sa au ieşit în balconul de la palatul Buckingham, alături de părinţii lor şi de regina Elisabeta a II-a, dar şi fratele prinţului William, prinţul Harry, şi sora miresei, Pippa. Cei doi s-au sărutat în faţa miilor de oameni prezenţi. O paradă cu câteva avioane din Royal Air Force a fost organizată cu acest prilej.

14:24 William şi Kate au ajuns la Palatul Buckingham. Cuplul princiar va apărea apoi la balconul palatului, unde, potrivit presei britanice, cei doi tineri căsătoriţi urmează să se sărute în faţa mulţimii.

14:10 Tinerii căsătoriţi se urcă în caleaşcă şi se îndreaptă spre Palatul Buckingham.

14:05 Mirii părăsesc catedrala Westminster Abbey

VEZI GALERIA FOTO DE LA NUNTA REGALĂ

13.45 Invitaţii din catedrală se roagă şi cântă împreună pentru miri.

13:18 Arhiepiscopul de Canterbury i-a declarat pe William şi Catherine soţ şi soţie

13:14 Prinţul William spune jurământul de căsătorie

13:10 A început cununia religioasă

13:05 Kate Middleton este condusă spre altar de tatăl său

13:00 Kate Middleton a sosit la catedrala Westminster, fiind îmbrăcată într-o rochie de mireasă de culoarea fildeşului, cu trenă lungă. Rochia este realizată din dantelă în partea de sus şi are un decolteu în formă de V destul de adânc. Rochia are mâneci lungi, mulate, din dantelă, iar în partea de jos fusta este foarte amplă, cu trenă lungă de trei metri. Kate Middleton nu poartă bijuterii opulente, adoptând un look simplu, natural. Pe cap, mireasa poartă un voal, la care a asortat o tiară cu diamante, iar buchetul de mireasă este mic, realizat din flori mici albe.

12:50 Kate Middleton se îndreaptă spre catedrală şi le face cu mâna, din maşină, fanilor aflaţi pe traseu.

12:46 Regina Elisabeta a II-a şi Ducele de Edinburgh au ajuns la Westminster Abbey

12:44 La catedrală au ajuns Prinţul Charles şi ducesa de Cornwall, Camilla.

12:35 Mama lui Kate, Carole şi fratele ei James au ajuns. Mama viitoarei prinţese poartă o creaţie semnată de Catherine Walker, unul dintre designer-ii preferaţi ai Prinţesei Diana, informează BBC.

12:20 În catedrală a intrat familia regală a României- Regele Mihai, însoţit de fiica sa Principesa Margareta

12:17 Prinţul William a ajuns la Westminster Abbey într-un automobil Bentley, fiind însoţit de prinţul Harry, care îi este cavaler de onoare. Cei doi prinţi britanici au fost salutaţi cu urale de miile de oameni adunaţi de-a lungul traseului către catedrala Westminster. Prinţul William poartă uniforma roşie oficială care corespunde gradului de colonel în Irish Guards, un regiment din armata regală de infanterie. La nunta sa cu Diana, prinţul Charles a purtat uniforma oficială a marinei regale britanice. Prinţul Harry poartă la această ceremonie uniforma echivalentă rangului de căpitan în Household Cavalry.

12:05 La Westminster Abbey soseşte premierul britanic David Cameron, împreună cu soţia sa.

11:45 La catedrală soseşte Sir Elton John însoţit de partenerul lui de viaţă

11:30 Contele Spencer, unchiul lui William şi al lui Harry a sosit la Westminster Abbey.

11:15 La catedrală ajung şi soţii Victoria şi David Beckham. David este îmbrăcat într-un costum gri închis Ralph Lauren cu cămaşă albă şi cravată de culoare gri deschis. El poartă în partea dreaptă insigna de Comandor al Imperiului Britanic şi avea butoni personalizaţi. Victoria este îmbrăcată într-o rochie-tunică de culoare bleumarin, din colecţia creată chiar de ea, AW11, are părul prins în coadă şi, ca aproape toate invitatele, poartă pălărie, aceasta fiind creată de Philip Treacy.

11:00 Mai multe maşini se îndreaptă spre hotelul Goring. În ele se pare că se află domnişoarele şi cavalerii de onoare

10:15 Invitaţii încep să sosească la Westminster Abbey. Potrivit programului oficial, toţi cei care au primit invitaţii pentru a participa la ceremonia de la catedrala Westminster pot ajunge până la ora 11.45 .

10:05 Prinţul William şi Kate Middleton au primit din partea reginei Elizabeth a II-a titlul de duce şi ducesă de Cambridge.

Mii de admiratori, turişti sau rezidenţi au ocupat, începând din zorii zilei de vineri, centrul Londrei pentru a sărbători "nunta secolului", aşa cum a fost supranumită căsătoria dintre prinţul William şi Kate Middleton, celebrată la 30 de ani de la nunta dintre Charles şi Diana.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici