O armă a lui Han Solo, din "Războiul stelelor", vândută la licitaţie

Una dintre cele mai celebre arme din istoria cinematografiei, folosită de Han Solo, personajul din saga "Războiul stelelor/ Star Wars", evaluată la 300.000 - 500.000 de dolari, va fi scoasă la licitaţie pe 23 iunie, la casa Julien’s Auctions din Los Angeles, transmite Reuters.

269 afișări
Imaginea articolului O armă a lui Han Solo, din "Războiul stelelor", vândută la licitaţie

O armă a lui Han Solo, din "Războiul stelelor", vândută la licitaţie

Aceasta este una dintre cele două arme folosite de Han Solo în filmul din 1983 "Star Wars: Return of the Jedi" şi este cunoscută în rândul fanilor drept DL-44.

Nu se ştie unde este cea de-a doua armă.

Pistolul, care, în film, este la fel de puternic precum săbiile cu laser, este unul dintre cele mai celebre obiecte de recuzită din istoria peliculelor SF. A fost realizat de regizorul artistic James L. Schoppe, care l-a primit cadou după încheierea filmărilor.

Obiectele de recuzită folosite la filmările "Star Wars" sunt printre cele mai căutate de fani.

Anul trecut, la o licitaţie, o sabie cu laser originală folosită de Luke Skywalker a fost vândută pentru 450.000 de dolari, iar un droid R2-D2, pentru 2,7 milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici