O Biblie uriaşă, scrisă în 66 de limbi, a fost expusă la Arad

O Biblie uriaşă, scrisă în 66 de limbi, a fost expusă, luni după-amiază, la Arad, în cadrul unei manifestări organizate de Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea din România, care va expune scriptura în 20 de localităţi din ţară.

91 afișări
Imaginea articolului O Biblie uriaşă, scrisă în 66 de limbi, a fost expusă la Arad

O Biblie uriaşă, scrisă în 66 de limbi, a fost expusă la Arad

Organizatorii şi-au propus ca, până în 31 ianuarie, să expună Biblia uriaşă în 20 de localităţi, în cadrul proiectului internaţional "Follow the Bible/Urmează Biblia", care marchează astfel prezenţa Bibliei multilingve pe teritoriul României.

Biblia a fost expusă la Arad timp de trei ore, venind de la Timişoara, în urma unei colabărări dintre Biserica Adventistă locală şi Universitatea de Vest "Vasile Goldiş" din Arad.

Organizatorii spun că Biblia unicat, incluzând 1.500 de pagini de dimensiuni de 45/40 centrimetri, se află într-o călătorie în jurul Pământului, care se va încheia în 2010.

"Fiecare din cele 66 de cărţi ce o formează este scrisă într-o altă limbă, printre care şi limba română, respectiv Epistola lui Pavel către Filimon, simbolizând astfel universalitatea mesajului lui Dumnezeu pentru locuitorii acestei planete", a declarat Narcis Ardelean, secretarul Conferinţei Banat a Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea.

În cadrul expoziţiei de la Arad, au mai fost prezentate câteva zeci de Biblii inedite, de la cele foarte vechi la cele digitale sau care încap pe un microfilm de câţiva centimetri. Acestea pot fi văzute de arădeni şi marţi, în Aula Ştefan Cicio Pop a Universităţii.

"Simpozionul şi expoziţia au urmărit să conştientizeze participanţii că, la baza crizei multiple, de mari dimensiuni, pe care o parcurge societatea, stă criza morală şi că Biblia oferă o soluţie pentru această criză. În acest context, mesajul cel mai important al manifestării va fi următorul: citirea zilnică a Bibliei aduce însănătoşire morală şi oferă putere spirituală având un impact pozitiv asupra calităţii vieţii", a declarat pastorul adventist Viorel Dima, coordonatorul proiectului în România.

Biblia uriaşă va părăsi România la sfârşitul lunii ianuarie, având programate popasuri de câte trei ore în două oraşe învecinate în fiecare zi. Scriptura va pleca în Bulgaria, iar sfârşitul călătoriei prin lume va ajunge, în iunie 2010, la sesiunea Conferinţei Generale a Bisericii Adventiste, care va avea loc în Atlanta, Statele Unite ale Americii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici