O biografie a lui Steve Jobs va fi lansată în 2012

Editura americană Simon & Schuster a anunţat, luni, că va publica în anul 2012 prima biografie oficială a patronului grupului Apple, Steve Jobs, creatorul vizionar al computerelor Macintosh, dar şi al deja celebrelor iPod-uri, iPhone-uri şi iPad-uri.

137 afișări
Imaginea articolului O biografie a lui Steve Jobs va fi lansată în 2012

O biografie a lui Steve Jobs va fi lansată în 2012 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Biografia "iSteve: The Book of Jobs", scrisă de Walter Isaacson, fost redactor-şef al revistei Time şi fost director general al postului CNN, va apărea în librării la începutul anului 2012. Au fost încheiate o serie de acorduri cu mai multe edituri pe plan internaţional, printre care se regăsesc Jean-Claude Lattès, din Franţa, şi Arnoldo Mondadori, din Italia, pentru a asigura o apariţie a volumului în mai multe ţări.

Volumul va fi rezultatul unor interviuri "exclusive şi fără precedent", realizate în ultimii trei ani de Walter Isaacson cu Steve Jobs, dar şi cu membri ai familiei sale, colegi, angajaţi şi concurenţi ai antreprenorului american.

Walter Isaacson, actualul preşedinte al prestigiosului Aspen Institute, este autorul biografiilor unor oameni celebri, precum Benjamin Franklin, Albert Einstein şi Henry Kissinger.

Steve Jobs, în vârstă de 56 de ani, se află din luna ianuarie în concediu medical din cauze şi pentru o durată care nu au fost precizate. Aceasta este pentru a treia oară când directorul general al grupului Apple intră în concediu medical, după ce, în 2004, a fost operat de cancer la pancreas, iar în 2009 a suferit un transplant de ficat.

Cofondator al grupului Apple în anul 1976, Steve Jobs a reuşit să redreseze această companie californiană când a preluat conducerea ei, în 1997, după o absenţă de 12 ani, lansând succesiv computerele iMac, playerele portabile iPod, telefoanele multifuncţionale iPhone şi tabletele iPad, generând de fiecare dată noi tendinţe de consum pe piaţa produselor media numerice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici