O carte 3D, creată de artistul britanic Tom Burtonwood

Artistul britanic Tom Burtonwood a realizat o carte în format 3D, acest prototip primind denumirea "Orihon (Accordion Book)/ Orihon (Cartea acordeon)", informează huffingtonpost.com.

296 afișări
Imaginea articolului O carte 3D, creată de artistul britanic Tom Burtonwood

O carte 3D, creată de artistul britanic Tom Burtonwood (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Artistul Tom Burtonwood, care locuieşte şi lucrează în Chicago, a creat o operă de artă neobişnuită: o carte 3D, precizează huffingtonpost.com.

Tehnica 3D este folosită pentru a crea tot felul de obiecte, iar acum artistul Tom Burtonwood a creat şi a făcut publice planurile sale pentru o carte în acest format.

"Mă gândesc de o vreme că ar fi drăguţ să realizez o carte cu texturi şi elemente în relief", a spus Tom Burtonwood.

El a precizat că impulsul pentru realizarea acestei cărţi i-a fost dat de un concurs de depunere de proiecte lansat de Center for Book and Paper din Chicago la Columbia College. Cărţile înscrise în competiţie trebuia să respecte două condiţii: "imprimare la cerere" şi "elemente fotografice".

"Acest tip de «publicaţie» a fost răspunsul meu (la cererea de depunere de proiecte, n.r.), a spus artistul.

El a precizat că, pentru moment, stilul de prezentare a cărţii în stilul acordeon este "cel mai realist". "Însă mi-ar plăcea să realizez o carte legată în formatul tradiţional, dar care să fie imprimată 3D", a mai afirmat Tom Burtonwood.

Cartea, intitulată "Orihon (Accordion Book)", constă într-o serie de tăbliţe pe care sunt imprimate litere şi imagini în format 3D. Pe una dintre "pagini", artistul explică cu litere 3D cum a creat această carte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici