Impactul negativ al expunerii la lumina albastră a ecranelor şi beneficiile detoxifierii digitale asupra sănătăţii

  • Consecinţele nocive ale expunerii la lumina albastră a ecranelor asupra somnului şi sănătăţii generale.
  • Recomandări pentru adoptarea unui stil de viaţă sănătos înainte de culcare.
  • Sfaturi pentru îmbunătăţirea calităţii somnului şi reducerea impactului negativ al ecranelor asupra sănătăţii.
1280 afișări
Imaginea articolului Impactul negativ al expunerii la lumina albastră a ecranelor şi beneficiile detoxifierii digitale asupra sănătăţii

Sursa foto: Pexels

Expunerea la lumina albastră a ecranelor în timpul nopţii poate afecta grav somnul, starea de spirit şi sănătatea generală, aşa cum au evidenţiat experţii de la Brown's CBD, scrie News Medical. Lumina albastră emisă de ecrane perturbă ciclul de somn, conducând la deteriorare cognitivă şi la o sănătate fizică precară. În plus, cercetările sugerează o legătură puternică între timpul petrecut în faţa ecranelor şi depresie, stres şi anxietate.

Pentru a combate aceste probleme, adoptarea unei detoxifieri digitale şi stabilirea unor rutine sănătoase înainte de culcare este crucială.

Iată câteva sfaturi pentru a ajuta la deconectare şi resetare:

1. Stabileşte o rutină de seară: Opreşte dispozitivele cu câteva ore înainte de culcare şi angajează-te în activităţi relaxante precum cititul sau o baie pentru a semnala corpului că este timpul pentru somn.

2. Utilizează instrumente de detoxificare digitală: Funcţii precum "sleep mode" (modul de somn) şi aplicaţii de meditaţie cum ar fi Headspace sau Calm pot ajuta la reducerea expunerii la lumina albastră şi promovarea relaxării înainte de somn.

3. Reevaluează mediul tău de somn: Elimină stimulii electronici şi îmbunătăţeşte confortul utilizând jaluzele opace şi dopuri de urechi pentru a elimina distragerea atenţiei.

4. Explorează remedii naturale pentru somn: Produsele CBD şi uleiurile esenţiale precum lavanda pot susţine o calitate mai bună a somnului şi pot aborda problemele de sănătate subiacente precum durerea sau stresul.

Prin priorizarea acestor practici, se poate rupe ciclul de somn precar cauzat de expunerea la lumina albastră a ecranelor în timpul nopţii iar aceste activităţi pot contribui pozitiv la sănătatea şi bunăstarea generală. Implementarea acestor schimbări reprezintă o investiţie în sănătate pe termen lung, reducând riscul de probleme de sănătate grave asociate cu utilizarea excesivă a ecranelor.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici